Sainz szakaszt nyert, újra Loeb vezet az összetettben

A Dakar Rally és az Africa Race mai történéseinek az összefoglalója.
A mezőny ma az Uyuni-Salta szakasszal visszatért Argentínába. Egy 230 km-es szelektívet teljesítettek még Bolíviában, majd egy 80 km-es neutralizált rész után még 106 km volt a versenytáv.

A motorosoknál egy balesettel kezdődött a nap. A KTM-mel versenyző osztrák Walkner bukott és eltörött az egyik comb csontja. Gonqalves nyújtott neki segítséget, ezért jóváírnak majd neki 10 perc 53 másodpercet. Meo volt a leggyorsabb ma, őt Benavides és Rodrigues követte. Végül a motorosok számára félbeszakították a versenyt a rossz idő miatt.

Az autósoknál ismét Peugeot uralom volt, egész nap egymást váltogatták az élen. Ezúttal Sainz volt a leggyorsabb, idei első szakaszgyőzelmét gyűjtötte be. Mögötte Loeb végzett, Peterhansel negyedik lett. Al-Attiyah férkőzött be a Minivel a Peugeotok közé. Ezzel Loeb visszavette az összesítésben a vezetést. Somfaiék a CP1-nél a 69. helyen haladtak át.

A kamionosok állása a WP5-nél: Van Genugten vezet az Ivecoval Villagra és Mardeev előtt.

Az Africa Race mezőnye az utolsó előtti szakaszt teljesítette, az Akzsuzst–Saint-Louis közötti 208 km-es szelektívvel.

A motorosoknál az összetettben toronymagasan vezető Ullevalseter ma már vissza vett és csak harmadik lett. Agoskhov diadalmaskodott Hamardot megelőzve.

Az autósoknál a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettősnek mai is ékszíjat kellett cserélnie az Opel Mokkán. Ekkor megelőzték őket a kamionok, akikkel később nagyot meccsetek. Végül a 13. lett a magyar duó. Serradori nyert Choiseaut és Thomasset megelőzve. Az összetettben Shagirov örzi a vezetést Thomasse és Serradori előtt. Szalayék a 13. pozíciót foglalják el.

A kamionosoknál Kuprianov nyert, megelőzve csapattársát Shibalovot valamint Tomaceket. A versenybe visszaálló Kovácsék ötödikként teljesítették a távot.  Az összetettben Shibalov vezet Tomacek és Jacinto előtt. Kovácsék itt is az ötödik helyet foglalják el.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
703
 Followers
407
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Peterhansel átvette a vezetést

Close