Sainz kiesett, Loeb nyert, de Peterhansel vezet

Az Africa Race és a Dakar Rally ötödik napjának a történései. Dél-Amerikában több élversenyző is bajba került.

A 2017-es Dakar Rally ötödik napján Tupizából indult Oruroba a mezőny. A szelektívet lerövidítették a rossz időjárás miatt.
Barreda Bort számára nem indult jól a nap mivel 1 órás büntetést kapott, mivel tiltott helyen tankolt. Ezzel az élről a 7. helyre csúszott vissza. Később sem alakultak jobban számára a dolgok, ugyanis eltévedt. Végül a 26. lett közel 40 perc hátránnyal, Így csak a 12. az abszolútban. Bortot Svitko, Metge és De Soultrait is követte, ők is eltévedtek. Végül Sunderland örülhetett a mai részsikernek. Őt Gonqalves és Van Beveren követte. Abszolútban szintén ez az első három sorrendje. Dési János ma a 66. helyen ért be.

Az autósoknál egy újabb élversenyző búcsúzott. Ugyanis kiderült, hogy a tegnap felboruló Carlos Sainz számára véget ért az idei Dakar. (A bukásról videót IDE kattintva tudsz megnézni.) Ma Hirvonennek és De Villiersnek is problémája volt a navigációval, mindketten eltévedtek. Előbbi több mint 40 perc, utóbbi 30 perc hátrányt szedett össze. Loeb és Roma csatájából ezúttal a peugeotos versenyző került ki győztesen, igaz előnye mindössze 44 másodperc volt! Ez volt Loeb második szakaszgyőzelme az idei versenyen. Peterhansel lett a harmadik, aki így átvette a vezetést Loeb előtt. Despres visszacsúszott a 3. helyre.

A kamionosoknál a WP1-nél Kolomy, Viazovich és Nikolaev az élmezőny állása.

Az Africa Race mai versenynapján az autósoknál ma újra Vaszilyev nyert. A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős a 11. lett, amivel az összetettben egy helyet hátracsúsztak és a 12. helyről várják a folytatást.
A kamionosoknál ismét Karginov nyert a Kamazzal. A magyarok közül a negyedik pozícióban zárta a napot a Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László trió a Qualisport Scaniajaval, míg a  Darázsi Zsolt-Szalai Norbert egység a 6. helyen finiselt az MAN-nel. Összetettben előbbi továbbra is ötödik, míg utóbbi a hatodik.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
331
 Photos
701
 Followers
401
 Following
Hamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogramKia Lotos Race Slovakiaring 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#kialotosrace #slovakiaring #motorsport #canon #kiapicanto #orechovapoton #kia #autosport #canon700d #picanto #autorennen #canonphoto #kiamotors #carracing #rallyfanshu #kiamotorsports #canonhun #kialove #oxxoracing
Ezt olvastad már?
Szalay újra a top 10-ben az Africa Racen, Despres átvette a vezetést a Dakaron

Close