Rally VB: Győztesek és vesztesek

Értékeltem a pilóták teljesítményét a 2013-as szezonban.  Ki az, aki jobban teljesített, mint korábban és ki az, aki rosszabbul? Kattints a továbbra és megtudod!

A világbajnokság végeredményének a sorrendjében nézzük a versenyzőket:

 

felnyilSebastien Ogier
Egyértelműen az év nyertese. A 13 futamból kilencet megnyert és toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből idén.  Ő volt az egyetlen idén, aki be tudta zsebelni az egy hétvégén megszerezhető maximális pontszámot (28), ezt ötször is megtette. Az élmezőnyből ő volt az egyetlen, aki valamennyi futamon pontot tudott szerezni, így már a Francia Rallyn bebiztosította a világbajnoki címét és ezzel ő lett a Loeb éra utáni első világbajnok.

felnyilThierry Neuville
Az év legnagyobb meglepetése és az év másik nagy nyertese. A Harry Potteres külsőhöz idén „varázslatos” gyorsaság valamint megbízhatóság társult. Kétszer nem sikerült pontot szereznie az év során. A dobogóra hétszer állhatott fel és a Német Rallyn majdnem megszerezte pályafutása első győzelmét is. Az év második felére minden csapatvezető 2014-es listáján ott volt és végül a Hyundai ajánlatát fogadta el.

egyenlőJari-Matti Latvala
Az első futamok még azzal teltek, hogy összerázódjon a VW Polo WRC-vel.  Idén is hullámzó teljesítményt nyújtott, a tempója rendben volt, de a megbízhatóságán még mindig lenne mit csiszolni. Összességébe hasonló évet zárt, mint tavaly, ismét a 3. lett a bajokságban.

lenyilMiko Hirvonen
Az év egyik legnagyobb csalódása. A Citroennél tőle várták leginkább az eredményeket, de idén valahogy nagyon nem találta a fonalat a finn és csak árnyéka volt önagának.  Sordonál is csak pár ponttal tudott jobb lenni. Jövőre valószínűleg visszatér a Fordhoz.

lenyilDani Sordo
Ismét teljes szezont futhatott a Citroen jóvoltából, de nem tudott veszélyes lenni a VW-sekre. Bár a Német Rallyn végre megszerezte pályafutása első győzelmét, lehet, hogy ez sem lesz elég ahhoz, hogy megtartsa az ülését.  A győzelmén kívül még három alkalommal állhatott a dobogóra, de ez is kevés volt ahhoz, hogy megelőzze Hirvonent az összetettben.

lenyilMads Ostberg
Tavaly privát versenyzőként szorongatta a gyáriakat, idén nem igazán tudta az élmezőnnyel felvenni a versenyt. A Fordnál azt hiszem többet vártak tőle.

egyenlőEvgeny Novikov
Lekopírozta a tavalyi évét. Sok baleset mellett viszonylag rendszeres pontszerzés.

egyenlőSebastien Loeb
Az idei négy futamából kettőt megnyert (Monte és Argentin Rally), Svédországban pedig második lett. Ezzel a teljesítménnyel sokáig a legjobb Citroenes volt pedig nem is indult minden versenyen. Az utolsó WRC-s futamát, a Francia Rallyt, azonban rá nem jellemző módon tetőn fejezte be. Ez kicsit beárnyékolja idei szereplését.

Loeb idei szezonja felemásra sikeredett

egyenlőMartin Prokop
A cseh versenyző idén a tavalyihoz hasonló teljesítményt nyújtott, idén is stabil pontszerző volt.

egyenlőAndreas Mikkelsen
Csak Portugáliától csatlakozott a WRC mezőnyéhez, neki a tanulásról szólt az év. A kiugró eredmény még várat magára, de idén is stabil pontszerző volt.

egyenlőNasser Al-Attiyah
Idén sem ment teljes szezont, az 5 futamából háromszor végzett az 5. helyen, a Spanyol Rallyn azonban nagyot bukott.

felnyilRobert Kubica
Ami, nem sikerült neki a Formula-1-ben, az sikerült neki a rally világbajnokságon: világbajnok lett, igaz még csak WRC2-ben. Öt futamot megnyerve lett bajnok és a Német Rallyn az abszolút 5. helyen végzett. Rengeteget tanult az év során, ennek eredményeképpen a szezonzáró Wales Rallyn már WRC-vel indulhatott. Talán a sok újdonság (új navigátor, új autó, új pályák) zavarták meg a lengyelt, de kétszer is felborult. Összességében azonban egy remek szezont tudhat maga mögött.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
371
 Photos
710
 Followers
398
 Following
Hétvégén idén utoljára Bakonyszentlászló Szlalom
Előzetes: www.rallyfans.hu

#slalom #lada #motorsport #autoslalom #vaz #canon #autosport #ladaracing #motorsportphotography #canon700d📷 #szlalom #bakonyszentlászló #canonhun #powerslide #ladasport #canononly #rallyfanshu #autovaz #canoneosHétvégén újra rallycross a Slovakiaringen
Előzetes:www.rallyfans.hu

#rallycross #slovakiaring #motorsport #rallycrossrx #hondacivic #canon #rallycrosscar #civic #autosport #racecar #thepowerofdreams #canon700d #mnasz #motorsportphotography #canonhun #motorsports #rallyfanshu #honda #hondanationHerczig Norbert-Bacigal Igor
2017 Magyar Rally Bajnok

#rallye #skodafabia #motorsport #rally #skoda #mnasz #rallycar #fabia #canon #rallysport #skodamotorsport #iseumrally  #skodafabiar5 #canon700d #rallying #skodagram #ralli #canonhun #rallypassion #fabiar5 #iseumrallye #canonphoto #rallyfanshu #rallylife #skodafan
Ezt olvastad már?
Magyarok a Dakar Rallyn

Close