Petter Solberg nyert Lydden Hillben

A rallycross világbajnokság angliai fordulójának az összefoglalója.

A mai első, összességében harmadik kvalifikációs futamban az élmezőnyben megismétlődött az első két kvalifikáció eredménye. Ugyanis Petter Solberg nyert, Johan Kristoffersson és Mattias Ekström előtt. Az utolsó kvalifikációs futamot Timmy Hansen nyerte a Peugeottal, megelőzve a két VW-t, Kristofferssont és Solberget. A mai két kvalifikációs futamon Lukács “Csucsu” Kornél 21. és 16. helyezést ért el. Összességében a 21. helyen zárta a Lydden Hill-i hétvégét.

Az első elődöntőben Solberg az első körben letudta a Joker kört, ez volt győzelme kulcsa. Innen még Bakkerud és Timmy Hansen jutott a döntőbe.
A második elődöntőben Ekström, Eriksson, Heikkinen és a BTCC (Brit túraautó-bajnokság) menő Andrew Jordan ment el az elején Jokerre. Közben az élen Kristoffersson kicsit meg tudott lépni Loebtől. Kristoffersson Ekström elé jött vissza, Loeb pedig egy kisebb csata után került a címvédő elé.

A döntőben az első sorból rajtoló két VW-s közül Kristoffersson már az első körben letudta a Jokert, Solberg egy körrel később. Bakkerud az ötödik körben ment a Jokerre, a VW-s duó mögé jött vissza. Így Solberg nyert Kristoffersson és Bakkerud előtt. Mattias Ekström és Timmy Hansen defektet kapott, így az 5-6. helyen értek be, Loeb lett a negyedik.

A 124 pontos Kristoffersson ezzel átvette a vezetést a világbajnokságon, Ekström hátránya négy pont, míg Solbergé hét.

2018-ban már Silverstonban rendezik a rallycross világbajnokság angliai fordulóját.

FIA WRX Lydden Hill végeredmény IDE kattintva elérhető.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
708
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Balázs Kornél: Az előkelő második helyen álltunk végig

Close