Petter Solberg: Megvan Loeb titkos fegyvere…

Fotó: WRX Media

A kétszeres rallycross világbajnok blogjában írta le érzéseit a szezon előtt. Kiderül a titkos fegyvere és elmondja mit vár Loebtől.
Hadd mutassam be – az eddig titkos – új fegyveremet: Jean-Claude Vaucardot, aki egy igazi motorsport legenda. Ő tervezett néhányat a világ leggyorsabb versenyautói közül, például a Citroen Xsara WRC-t, amivel Loeb megalapozta hírnevét. De ő tervezte a VW Touareget is, ami új alapokra helyezte a tereprally autók építését. (A VW Touareg volt az első dízel autó, ami meg tudta nyerni a Dakar Rallyt-a szerk.) Jean-Claude Vaucard most velünk dolgozik.

Fantasztikus, hogy Jean-Claude Vaucard dolgozik az autón, részt vett pár szezon előtti teszten és talált néhány megoldást, amire én nem is gondoltam volna. Ő tényleg egy legenda és ő az idei titkos fegyverünk.

Túl rég nem ültem az autóba. Nem szeretem az ilyen nagy szüneteket a versenyek között.

Csak előre tekintek, várom ezt a hetet és ezt a szezont. Valamint a csatát, aminek ebben a hihetetlen évben elébe nézünk. Soha nem volt ennyi győzelemre esélyes versenyző a mezőnyben és soha nem volt ennyi versenyző, aki bajnok lehet. Mindegyiküknél jobbak akarunk lenni.

Sokat beszélnek Sebastien Loebről és ez érthető is. Ha beszélni akarsz a számokról menj és beszélj a számokról Loebbel – övé a legjobb statisztika. Régóta ismerem és tudom milyen heves versenyző. Az autón kívül nagyon jó srác, de az autóban ő Mr. Kemény Srác.

Loeb az élmezőnyben fog csatázni. Tudjuk mit csinált a rallyban és láttuk a képességeit a WTCC-ben, valamint lenyűgöző volt két korábbi rallycross versenyén is. Valamint van egy jó autója és egy nagyon jó csapat áll mögötte. Így ő egyike lehet annak a 8, 9 vagy akár 10 versenyzőnek, aki versenyt nyerhet idén.

Ahogy itt állok Portugália előtt az utolsó tesztünkön nehéz nem érezni, hogy hátrányban vagyok. Néhány csapat itt tesztelt három autóval és nagyobb költségvetéssel. A PSRX egy kisebb csapat, de látható, hogy mennyire hatékonyak és versenyképesek vagyunk.