Peterhansel tizenkettedszerre nyerte meg a Dakar Rallyt

Véget ért a 2016-os Dakar Rally, ahogyan várható volt egyedül a motorosoknál volt nagy csata a dobogó alsó fokáért.
A 2016-os Dakar Rally utolsó szakasza Villa Carlos Paz és Rosairo között volt, 180 km-s szelektív várt a még versenyben lévőkre az utolsó napon.

A motorosoknál nem túl meglepő módon az a három versenyző végzett az élen, aki a dobogó alsó fokáért küzdött. Közülük a chilei Quintanilla volt a leggyorsabb, aki első szakasz győzelmét szerezte. Ezzel ő végzett az összetett harmadik helyén. Mögötte az argentin Benavides végzett, amivel negyedikként fejezte be a versenyt. Az argentintól ma 56 másodperccel maradt le Rodrigues, aki ezzel az ötödik helyet szerezte meg a végelszámolásnál. A szlovák Svitko ma ötödik lett, az összesítésben azonban második lett. A Coma-Despres éra után egyértelmű volt, hogy az idei versenyen új győzteset avatnak. Ez végül az ausztrál Toby Price lett a KTM nyergében, aki ma negyedikként végzett. Az erdélyi Gyenes Emánuel ma 16. lett, míg a vajdasági Saghmeister Gábor 62. lett. Előbbi a 14., utóbbi a 62. helyen fejezte be a versenyt.

Loeb stílszerűen keretbe foglalta a versenyt, az első tényleges szelektívet és az utolsót is ő nyerte. Ez volt a negyedik rész sikere az idei versenyen. A korábbi problémái után elsőre kilencedikként teljesítette a Dakart. Kicsit több mint 1 percet kapott ma tőle Hirvonen a Minivel. A finn versenyző negyedikként zárta élete első Dakarját. Al-Attiyah a tegnapi naphoz hasonlóan ma is csak egy hajszállal maradt le Hirvonen mögött és lett harmadik, míg az összesítésben eggyel előrébb végzett. Peterhansel ma már érthetően nem sietett, számára a tizenkettedik Dakar győzelme volt a fontos. Mr. Dakar 2013 után tudott újra diadalmaskodni, míg a Peugeot 1990 után ért fel a csúcsra újra és ez volt az 5. győzelme. Peterhanselnek ez volt a 6. győzelme autóval. Az eredmény azonban nem végleges mivel a Mini óvást nyújtott be, mivel véleményük szerint Peterhansel tiltott helyen tankolt.

A kamionosoknál Stacey nyerte az utolsó szakaszt, megelőzve Verluist és Nikoalevet. Gerard de Rooy másodszorra nyerte meg a Dakar Rallyt. A tavalyi győztes Mardeev lett a második, míg a kamionosoknál újonc Villagra lett a harmadik.

A 2016-os Dakar Rally végeredménye:
Motorosok
Autósok

Kamionosok

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
684
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Hirvonen első szakasz győzelmét szerezte a Dakaron

Close