Peterhansel tizenkettedszerre nyerte meg a Dakar Rallyt

Véget ért a 2016-os Dakar Rally, ahogyan várható volt egyedül a motorosoknál volt nagy csata a dobogó alsó fokáért.
A 2016-os Dakar Rally utolsó szakasza Villa Carlos Paz és Rosairo között volt, 180 km-s szelektív várt a még versenyben lévőkre az utolsó napon.

A motorosoknál nem túl meglepő módon az a három versenyző végzett az élen, aki a dobogó alsó fokáért küzdött. Közülük a chilei Quintanilla volt a leggyorsabb, aki első szakasz győzelmét szerezte. Ezzel ő végzett az összetett harmadik helyén. Mögötte az argentin Benavides végzett, amivel negyedikként fejezte be a versenyt. Az argentintól ma 56 másodperccel maradt le Rodrigues, aki ezzel az ötödik helyet szerezte meg a végelszámolásnál. A szlovák Svitko ma ötödik lett, az összesítésben azonban második lett. A Coma-Despres éra után egyértelmű volt, hogy az idei versenyen új győzteset avatnak. Ez végül az ausztrál Toby Price lett a KTM nyergében, aki ma negyedikként végzett. Az erdélyi Gyenes Emánuel ma 16. lett, míg a vajdasági Saghmeister Gábor 62. lett. Előbbi a 14., utóbbi a 62. helyen fejezte be a versenyt.

Loeb stílszerűen keretbe foglalta a versenyt, az első tényleges szelektívet és az utolsót is ő nyerte. Ez volt a negyedik rész sikere az idei versenyen. A korábbi problémái után elsőre kilencedikként teljesítette a Dakart. Kicsit több mint 1 percet kapott ma tőle Hirvonen a Minivel. A finn versenyző negyedikként zárta élete első Dakarját. Al-Attiyah a tegnapi naphoz hasonlóan ma is csak egy hajszállal maradt le Hirvonen mögött és lett harmadik, míg az összesítésben eggyel előrébb végzett. Peterhansel ma már érthetően nem sietett, számára a tizenkettedik Dakar győzelme volt a fontos. Mr. Dakar 2013 után tudott újra diadalmaskodni, míg a Peugeot 1990 után ért fel a csúcsra újra és ez volt az 5. győzelme. Peterhanselnek ez volt a 6. győzelme autóval. Az eredmény azonban nem végleges mivel a Mini óvást nyújtott be, mivel véleményük szerint Peterhansel tiltott helyen tankolt.

A kamionosoknál Stacey nyerte az utolsó szakaszt, megelőzve Verluist és Nikoalevet. Gerard de Rooy másodszorra nyerte meg a Dakar Rallyt. A tavalyi győztes Mardeev lett a második, míg a kamionosoknál újonc Villagra lett a harmadik.

A 2016-os Dakar Rally végeredménye:
Motorosok
Autósok

Kamionosok

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
708
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Hirvonen első szakasz győzelmét szerezte a Dakaron

Close