Peterhansel tizenharmadszorra nyerte meg a Dakart

A 2017-es Dakar Rally utolsó szakaszának történései.

Az idei Dakar Rally utolsó szakasza Rio Cuarto és Buenos Aires között kanyargott, a szelektív csupán 64 kilométer volt.

A motorosoknál Van Beveren büntetést kapott tegnap, így végül az abszolút negyedik helyről várta a mai napot, hátránya 48 másodperc Farres Guell mögött. A két versenyző ma másodpercre azonos időt ment, ezzel Farres Guell lett a harmadik az idei Dakaron. Sam Suderland ma hatodik lett, de ezzel is bőven megőrizte az előnyét és első Dakar győzelmét szerezte. A Dakar 1979 óta íródó történetében ő az első brit győztes. Walkner a negyedikként finiselt ma, ő is megőrizte a második helyét az összetettben. Dési János ma az 57. lett, míg Saghmeister Gábor a 67. helyen ért be.  A versenyt előbbi az 56., utóbbi a 73. helyen fejezte be.

Az autósoknál Loeb bár megnyerte a szakaszt, ez nem volt elég a végső sikerhez. Ugyanis csak 19 másodperccel volt gyorsabb Peterhanselnél. Ezzel Peterhansel tizenharmadszorra nyerte meg a Dakar Rallyt. Autóval a hetedik sikere volt. A Peugeot örömét Despres tette teljessé, aki ma negyedik lett és az összetettben harmadik helyet ért el. A ma harmadikként beérő Giniel De Villiers 2014 után először nem végez a dobogón, ötödik lett. Őt márkatársa, Roma előzte meg az abszolútban. Legjobb Minisként Terranova lett a hatodik. Hirvonen a 13., az első Dakarját teljesítő Fuchs a 12, míg Prokop a 11. lett.

A kamionoknál ma Nikoleav nyert, aki ezzel bebiztosította harmadik Dakar győzelmét. (Az elsőt még Csagin oldalán szerezte) Ma Maardev volt a második leggyorsabb, megelőzve Villagrat. Buenos Airesben még Sotnikov és De Rooy veheti át a dobogósoknak járó trófeát.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
708
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Loeb egy hajszállal gyorsabb Peterhanselnél

Close