Peterhansel nyert, törölték a holnapi szakaszt

Fotó: Red Bull

A nyolcadik szakasz összefoglalója.

A mezőnyre ma az Uyuni és Tupiza közötti táv várt, ahol meg kellett küzdeniük a 3500 méter feletti magassággal is. A kamionosokra 381, a többiekre 498 kilométer szelektív várt.
A motorosoknál ma az elsőként rajtoltó és a tegnapi bukásából eredő térdsérülésével Barreda Bort ma több mint 10 percet kapott a szakaszt megnyerő Meo-tól. Őt Brabec és Price követte. A szakasz 171. kilométerénél De Soultrait bukott és fel kellett adnia a versenyt, miután eltörte a bal könyökét.
Gyenes Emánuel a 31. pozícióban zárta a mai napot, míg Dési János a 64.-ben. Saghmeister Gábor a WP10-nél a 83. volt.

Az autósok versenye ma nagyon szoros csatát hozott, WP-ről WP-re változott, hogy ki áll az élen. Végül a tegnap sok időt vesztő Peterhansel 49 másodperccel volt gyorsabb Despresnél. Őt a Toyotasok, Al-Attiyah és Ten Brinke követte. Az éllovas Sainz 7 perc hátránnyal lett ötödik. A dobogóra vágyó De Villiers ma több mint 20 perccel maradt el a leggyorsabbtól.

A kamionosoknál Sotnikov állt az élen a WP6-nál, őt Villagra és Mardeev követte.

A 2018-as Dakar Rally holnapi, összességében kilencedik szakaszát törölték a szervezők. Már most is heves esőzések áztatják a környéket, a tupiza bivac már most is katasztrofális állapotban van. Nagy az áradás és a viharok esélye, nem akarnak kockáztatni a szervezők.

Addig is játszatok nyereményjátékunkon.

Dakar Rally 2018 állása a 8. szakasz után:
Motorosok: 1. Van Beveren 2. Benavides +0:22 3. Walkner +06:34
Autósok: 1. Sainz 2. Al-Attiyah +1:06:37 3. Peterhansel +1:13:42