Peterhansel borult, Szalayék tovább gyorsultak

Fotó: Peugeot Sport

A Selyemút Rally ötödik napjának a történései.

A 2016-os Selyemút Rally mezőnyére ma a Astana-Balkhash közötti 821,10 km várt. Ebből 568, 24 km volt a szelektív hossza, ez a verseny leghosszabb szelektíve.
Az autósoknál ma is Peugeot győzelem született: Despres második szakaszgyőzelmét szerezte a verseny során. “Ha a szakasz előtt valaki azt, mondta volna, hogy tizedikként rajtolva a szakasz végén már én leszek az első autó a pályán nem hittem volna el neki.”-nyilatkozta Despres a célban. Al Rajhi egy újabb második helyet szerzett, harmadikként Rakhimbayev finiselt. A tegnapi szakaszgyőztes Peterhansel ma borult. A páros nem sérült, az autó és főleg annak eleje viszont igen. Loeb megállt segíteni neki, ezért is lett csak ötödik ma a korábbi rally világbajnok. Peterhansel jelenleg úton van a cél felé, de hátránya már több mint 6 óra.
Az összetettben Despres, Loeb és Al Rajhi az első három sorrendje.

Ami a magyarokat illeti, a Szalay Balázs-Bunkoczi László duó ma tovább gyorsult az Opel Mokkával, ma a 28. helyen értek be, összesítésben a 26. helyen állnak. A Liszi László-Liszi Norbert kettős a 72. helyen értek be, az összetettben pedig az 55. pozícióból várják a folytatást.
A kamionosoknál ma Van Den Brink nyert a Renaulttal, őt Nikolaev és Shibalov követte. A Selyemút Rally ötödik napja után Nikolaev, Van Den Brink és Karginov a sorrend.