Peterhansel átvette a vezetést

A Dakar Rally és az Africa Race mai történései.
A Dakar Rallyn Uyuni körül kellett megtenni a verseny leghosszabb, 542 km-es szelektívét. A kamionokra csak 295 km várt.

A motorosoknál a szlovák Jakes a rajt után nem sokkal visszafordult, mivel a tegnapi bukás során szerzett térdsérülése nem tette lehetővé a további folytatást. Farianak csuklótörés miatt kellett feladnia a versenyt. Barreda Bort a győzelemért folytatott csatából kiszállt, miután Hondája meghibásodott és vontatni kellett. Ismét Price bizonyult a leggyorsabbnak, ezúttal Walknert és Gonqalvest előzte meg. Utóbbi 35 másodperccel vezet az összetettben Price előtt. Gyenes Emánuel a 28., Saghmeister Gábor a 63. lett. Előbbi a 21., utóbbi a 62. az összesítésben.

Az autósoknál ma is a Peugeotról szólt a nap. Peterhansel 17 másodperccel bizonyult gyorsabbnak Sainznál, Loebnek viszont több mint 8 percet adott. Ezzel Mr. Dakar átvette a vezetést összetettben, előnye 27 másodperc! Al Rajhi is megelőzte Loeböt a Toyotaval. A rally legenda ma negyedik lett.  Laviellenek technikai gondjai voltak a Renault Dusterrel, de folytatni tudta a versenyt. Somfaiék a WP6-nál 62. helyen haladtak át. Al-Attiyah a verseny előtt még beszólt az oroszlánosoknak, de ma újabb közel 9 percet zsebelt be. Az összesítésben már több mint negyed óra a hátránya.

A mamutoknál holland uralom volt ma. Stacey diadalmaskodott De Rooy és Versluis előtt. Összesítésben Stacey áll az élen, őt Versluis és Villagra követi.

Az Africa Racen ma egy 327 km-es hurokszakaszt kellett teljesíteni Akzsuzst körül.

A motorosoknál Ullevalseter újabb rész sikert könyvelhetett el Newland és Sousa előtt. Ha korábban nem kapott volna három perc büntetést az összetettben már több mint 6 órával vezetne…

Az autósoknál a három Optimus végzett az élen, Housieaux, Gerrard és Gomez sorrendben. A tegnapi gondok után a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős a nem teljesített szelektívért kirótt büntetéssel a nevük mellett ma újra versenybe szállt. Az Opel Mokkával a 8. helyet szerezték meg, míg az összesítésben a 13. helyen állnak.

A kamionoknál ismét Tomacek nyert megelőzve Shibalovot és Jacintot. Az összetettben továbbra is a Kamazos vezet.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
343
 Photos
705
 Followers
406
 Following
Metabond Rally&Tuning Day 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#rallye #bmwm3 #rabaring #rally #bmw #motorsport #rallycar #mpower #canon #rallying #bmw❤️ #powerslide #rallysport #m3  #canon700d #rallypassion #bmwnation #sideways #canoneos #rallyfanshu #bmwmotorsport #canonhun #rallylife #bmwgram #canon_photosÚjabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotos
Ezt olvastad már?
Loeb visszavágott Peterhanselnek

Close