Papp Arnold: Soha nem navigáltam korábban

Papp Arnold ezúttal ifj. Pethő Istvánnak navigált a Rallye2-ben és erről beszélgettünk.

-Hogyan kerültél a jobb1-be?
-Sziasztok! Ez egy rövid, de tartalmas 3 hét eredménye. Egy közös ismerősünk Ifj Pethő Istvánnal mondta, hogy nincsen navigátora idénre. Ajánlotta, hogy miért nem próbálom ki a navigálást? Általában nem szeretek jobb oldalt ülni, és soha nem navigáltam, viszont mégis azért némi vezetési tapasztalattal rendelkezek, hátha tudok segíteni majd neki. Így megegyeztünk, hogy megpróbáljuk ezt a felállást. Természetesen mondtam neki , ha lassan megy cserélünk (vicceltem ). Végülis autóba ülni a jobboldalt is jobb, mint otthon, szóval amíg épül az én autóm úgy megpróbálok navigálni KisTyutyunak.

-Hogy telt a felkészülés?
-Hát itt volt némi problémánk, az alkatrészek az utolsó pillanatba érkeztek meg az autóhoz, ami kicsit megnehezítette a dolgunk. Sajnos az egész csapat pénteken éjjel még az autó alatt feküdt velünk együtt, hogy oda tudjunk állni Egerben a rajthoz. Nem aludtunk semmit, de végül 4:30kor el tudtunk indulni Eger városába, azzal a tudattal, hogy „elvileg” minden oké. A szombat reggelt még egy gyors önindító cserével kezdték a fiúk, mert a trélerről leállva már nem indult be. A kölcsön önindítót itt is szeretném megköszönni Szőnyi Andris barátomnak, hogy tudott segíteni és így nem estünk ki a verseny előtt már.

-Milyenek voltak a pályák?
-Az autóval egy métert nem gurultunk és 24 óra nem alvás se segített a pályák feldolgozásában, egyetlen célunk volt célba érni! A három gyors közül az utolsó gyorsasági tetszett mind a kettőnknek, a többin pedig megpróbáltunk hibamentesen letalálni. Az eredményt teljes egészébe túlszárnyaltuk. Sajnos ismét sok kategóriatársunk adta fel a küzdelmet, KisTyutyunak is furcsa volt, hogy nem csak egy pálya van hanem pörgünk egész nap. Lada kupa 1600ccm 4.-ek lettünk, P12-be a 5. helyet sikerült megszerezni. Ha ezt valaki pénteken éjjel mondja biztos, hogy kezet fogtunk volna vele.

-Mi a terv Miskolcra?
-Mindenképp tapasztalatszerzés, próbálok némi segítséget nyújtani az autó fejlesztésében kisPethőnek, ezzel pár másodpercet még gyorsulni. Miskolcon már jó lenne közel férkőzni a kategória elejéhez, egy-egy gyorson villantani, hogy jövünk fel, mint a talajvíz de fölösleges kockázatot nem hiszem, hogy fogunk vállalni. Nem a 2. futamon kell megnyerni a bajnokságot, itt csak elveszíteni lehet. 🙂