Papp Arnold: Látványosan és gyorsan szeretnénk menni

Arnieval beszélgettem a 24. Hell Miskolc Rallye előtt.

-Számodra végül kimaradt az Eger Rallye, de a PSZA Motorsport így is több párossal képviselte magát. Mennyire voltál elégedett a csapat egri teljesítményével?
-Sziasztok! Igen, hál istennek lettek új csapattagjaink és régiek is maradtak bőven a csapatban. Peugeot kupában idén két páros erősíti a csapatunkat, Szabó Árpi mellett Drávucz Olivér is a mi csapatunkat erősíti. Emellett ORC-be fellépett Szőnyi Andris és két Rally2-es pilótával is büszkélkedhetünk. Eger előtt igen kapkodós volt mindenkinek, utolsó utáni pillanatokban lettek kész az autók, így egy sikeres célba érés volt mindenkinek a legfőbb cél. A Peugeot kupában Olivérék sajnos az első helyről búcsúztak technikai hibával, Árpiék ismerkedésnek fogták fel a versenyt, de szerencsére sikeresen célba értek fontos pontokat gyűjtöttek Egerben. A Ladás kollégákról sajnos nem volt elmondható ez a szerencse, Szőnyi Andrisék az utolsó körben kényszerültek kiállni, míg a Rallye2-ben Baksai Laciék is kiállni kényszerültek. Merényi Zsoltiék voltak még ott közülünk ők sikeresen célba értek az N-es Hondával. Voltak pozitívumai és sajnos negatívumok is, de ilyen ez az autósport Miskolcon az egész csapat még motiváltabb és ez reméljük az eredményeken is látszódni fog.

-ORC volt idénre betervezve, de Rally2-ben láttalak a nevezési listán. Minek köszönhető?
-ORC-ben szerettem volna menni, hiszen láttam milyen erős kis Ladás mezőny jött ott össze, de mint láthattátok, Egerben már nem sikerült elindulni, pedig nagyon terveztük. Nem tudtuk összerakni a versenyt, hogy megfelelő háttérrel rendelkezzünk, ezért elengedtünk a kérdést. Látva Egerben a mezőnyt és egy költséget számolva, végül a Rally2-es bajnokságot választottuk. Nem titkolt cél, több versenyen megpróbálni rajthoz állni, és az év második felében már abszolút értékelésben is oda-oda kerülni az elejébe.

-Miskolcon már téged is láthatunk. Mit vársz a versenytől és ezúttal ki fog navigálni neked valamint időre vagy látványra fogsz menni?
Idén szeretnék, kicsit többet időre autózni, így mindenképpen látványosan és gyorsan szeretnénk menni, hűek maradni a típushoz. Nagyon hálás vagyok, hiszen egy kis segítséggel most el tudunk indulni Miskolcon. Nem indultam még a környéken soha, ismeretlen lesz minden. Decemberbe a Szilveszter Rallyen ültünk utoljára a kocsiba, szóval jó lesz újra átmozgatni magunkat. Sikerült szerezni egész jó használt Hankook gumikat, még nem mentem soha ilyen gumival, remélem hamar sikerül felvenni a ritmust, és hibamentesen és legfőképp technikai hiba nélkül célba érni. A navigátor is új lesz Lászka Alex személyében, hát izgalmasra ígérkezik ismét a verseny. Az autó kapott egy új első féket, egyik támogatónak hála, (Fer-Vill) a generátorunkat is megtuningoltuk, így most már nagyon várjuk a Pénteki Salak show-t, ígérem, nem fogjuk elspórolni. 🙂

 -A csapat szempontjából mivel lennél elégedett Miskolcon?
-Ha minden indulónk a célban tud majd örülni az eredményének. A Peugeot fiúk remélem dobogóért fognak tudni küzdeni, ezzel már teljesen elégedett lennék. J Köszönöm a lehetőséget Miskolcon találkozunk!

Köszönet a támogatóknak: Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT, Solar Pro-Tech Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., ZTR Kft., Menzak.hu, TomeeTrans, Pelixír Centrum Kft., Szuvorov Kft., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft, FoliaZ.hu, Extremelmenyek.com, Petersgumi.hu, Matricakell.hu – matrica webáruház, Kasza Motorsport, FervillSound Kft.