Papp Arnold: “Ahol integetnek ott menni fog a VFTS lapjával”

A Lada VFTS-sel induló Papp “Arnie” Arnolddal beszélgettem a Szilveszter Rally előtt.

-Sokáig kérdéses volt, hogy idén is ott leszel-e a Szilveszter Rallyn. Végül ott leszel, de rögös volt az odáig vezető út. Mesélnél erről röviden?
-Sziasztok! Igen, a verseny előtt 2 héttel még mindig nem volt biztos az indulásunk. Borsfai Dávid barátommal már 2 hónapja tervezgettük, hogy idén megünnepeljük a kis zölddel az évet. Aztán persze, kiderült, hogy az autónk nem felel meg idén, így bérelni kell másik autót… Úgy adtuk fel a nevezést, hogy nem volt autó, nem volt gumi és konkrétan a nevezésen kívül semmire nem volt meg a feltétel. Azt tudtuk, hogy ha nem adjuk fel időbe lekésünk, de végül a nevezésünk után pár nappal kiderült ott lehetünk és most már tudom ott is leszünk!

A kocsin kívül a navigátorod is új lesz. Lesz lehetőségetek a verseny előtt kicsit összeszokni?
-Igen, azért, hogy ne legyen könnyű az életünk kiderült Borsfai Úrnak fontos dolga akadt, így navigátorkeresésbe is kellett kezdenem a verseny előtt 2 héttel. Amit szeretnék minden érdeklődőnek megköszönni, nagyon jó érzéssel tölt el, hogy 15-nél is többen szerettek volna beülni mellém a VFTS-be. Nagyon nehéz volt dönteni, végül érkezési sorrend és egyéb hosszas „döntési mátrix” felállítása után a miskolci Szegedi Máté fog nekem diktálni. Összeszokni, lesz 7 gyorsaságink. Előtte talán egy teát megiszunk közösen elbeszélgetünk, aztán reméljük hamar megjön a közös hang.

Kasza Zoltán és Papp Arnold valamint a Lada VFTS
Kasza Zoltán és Papp Arnold valamint a Lada VFTS

-Jól gondolom, hogy ahol nézők lesznek ott idén is a látványra fogsz menni?
-Ez természetes, azért jönnek ki, hogy élvezzék az emberek, erről szól a Szilveszter Rallye! Remélem, korán reggeltől lesznek csápoló kezek, hiszen úgy tűnik a Historic mezőnyben fogunk menni az előfutók után rögtön! Mol kút, emelkedő utáni balos, Szilasligeti elág felkiáltójelesen „LÁÁÁTVÁÁNYOSAN” be lesz írva, de ahol integetnek ott menni fog a VFTS lapjával! Összesen 3km-t mentem az autóval, ami nem sok cserébe kevés, de remélhetőleg az éjszakai gyors elég lesz ráérezni az autóra!

-Kiknek szeretnéd megköszönni a segítséget, hogy rajthoz tudtok állni?
-Szeretném megköszönni az önzetlen segítséget felsorolás szintjén, BPRacing.hu-nak, Fruktárium Pálinkaháznak, Kasza Motorsportnak, Matrciakell.hu-nak Hargitai Autósiskolának, FarkasTent-nek, Horváth Marcinak, Kiscsatári Iminek, Kormos Ádámnak, Fekete Lacinak, Kiss Andrásnak, Biri Bencének, Borsfai Dávidnak, Szabó Árpinak, Fehér Bálintnak, Szabó Bálintnak, Kende Balázsnak, Németh Balázsnak, Németh Barbinak, Anyának, Apának és Nővéremnek, hogy támogatják a hülyeségem és mindenkinek, aki csak egy picit is hozzá tudott tenni, KÖSZÖNÖM!
arnie-szilveszter-elozetes2