Ostberg az élen a Mexikó Rallyn (videóval)

Evans03MEX14rk036A Mexikó Rally mai első körét követően Ostberg áll az élen a Citroennel. De ott lohol a nyomában Ogier a VW-vel.A verseny első gyorsaságija az UNESCO Világörökség részét képező Guanajuato utcáin és volt ezüstbányáiban került megrendezésre. A szakasz igazi népünnepély volt, több tízezer ember volt rá kíváncsi. Ezen a címvédő Ogier volt a leggyorsabb.
Ma Ogier ismét szakaszgyőzelemmel kezdett. Mögötte a norvégok végeztek, Ostberg és Mikkelsen sorrendben. A Fordosok közül Hirvonennek nem indult jól a versenye, mert defektet kapott. Atkinson Hyundai i20 WRC-jében az ALS nem működött, így már az elején rengeteget kapott. Szerencsétlen ausztrál nem így képzelte a visszatérést.
Mikkelsen szárnyalása nem tartott sokáig, a következő szakaszon eltalált egy sziklát, ami miatt megsérült az autó felfüggesztése. A WRC2-ben addig élen álló Tanak is ezen a szakaszon búcsúzott baleset miatt. Atkinsonnak már a fékekkel is gondja volt. Ostberg 3 mp-vel gyorsabb volt Ogiernél a 44 km-es pályán, ezzel az összetettben is az élre állt. A harmadik helyre Hirvonen kapaszkodott fel.

Fotó: M-Sport World Rally Team

A következő szakaszt is behúzta a norvég versenyző. Latvala feljött a negyedik helyre. Atkinson megpróbáltatásai tovább folytatódtak: törött jobb első kerékkel érkezett a célba. A kör utolsó szakaszát a címvédő nyerte. Így a nap hátralévő felében nagy csata várható a VW és a Citroen ásza között az első helyért, ugyanis jelenleg 3 mp közöttük a különbség. De a harmadik helyezett Hirvonen is lőtávolon belül van. Robert Kubica egyenlőre csak barátkozik a mexikói murvával, a hatodik helyről várja a folytatást.

WRC 11. Rally Guanajuato Corona 2014 állása 5 szakasz után:
1. Ostberg
2. Ogier +3,3
3. Hirvonen +11,3
4. Latvala +19,2
5. Meeke +25,0
6. Kubica +1:00,6
7. Evans +1:14,4
8. Prokop +1:33,7

Végül pedig egy videó a Mexikó Rally első szakaszáról: