Ogier továbbra is az élen, Sordo kiesett

Fotó: M-Sport

A Rallye Monte Carlo szombati napjának az összefoglalója.

Szombat reggelre megérkezett a hó, így igazi Monte feeling várt a versenyzőkre.
A mai első 29 kilométerese gyorsot a Rallye2-vel visszaálló Mikkelsen nyerte, megpördülése ellenére. Szintén megpördült Meeke és Evans is. Náluk is rosszabbul járt Dani Sordo, aki lecsúszott az útról és nem tudta folytatni a versenyt. A harmadik helyről esett ki a spanyol versenyző, Latvala örökölte meg a pozícióját. Reggel még 14,9 mp volt Tanak hátránya, az első gyors után már több mint 1 perccel volt lemaradva Ogier mögött. A címvédő egyébként úgy jellemezte a szakaszt, hogy élete egyik legrosszabb gyorsaságija volt.

A szerviz előtt Tanak volt a leggyorsabb, ezzel 15 mp-t faragott a hátrányából.

A 29 kilométeres gyors a második körben is sokakat megtréfált. Neuville, Bouffier és Tanak is ugyanott csúszott le az útról.  Az észt versenyző hibája ellenére is a legjobb időt érte el, és újabb 15 mp-t dolgozott le. Lappi defektet kapott, amit a szakaszon kicserélt.  A kör utolsó külön próbáját Neuville nyert, miközben Ogier előnye tovább csökkent Tanakkal szemben. A nap utolsó gyorsát is a Hyundai belga versenyzője nyerte. Meeke lefulladt egy visszafordítóban, ezzel Lappi visszavette tőle a negyedik helyet.

Vasárnap négy gyors vár Rallye Monte Carlo mezőnyére, ahol Ogier próbálja megőrizni 33,5 mp-s előnyét Tanak előtt. Latvala senkitől sem zavartatva áll a harmadik helyen.

WRC Rallye Monte Carlo állása a szombati nap után: