Ogier nyerte a Montét-videóval

Hirvonen01MC14cm701A zárónap is bővelkedett az izgalmakban az idei Monte Carlo Rallyn. Ogier nyert, Latvala zsebelte be a bónuszpontokat.
A Monte-Carlo Rally zárónapján két gyorsasági várt az indulókra.
Kezdésnek mindjárt a legendás Col de Turini, ahol nem kis mennyiségű hó volt. Ogier kezdett a legjobban három tized másodperccel előzte meg csapattársát, Latvalát. Bouffier lett a harmadik. Ostberg defektet kapott a cél előtt 5-6 km-rel, emiatt sok időt vesztett.
A másik pályán már csak vizes volt. A címvédő ismét a leggyorsabb volt, ezzel több, mint egy percre növelte az előnyét Bouffierrel szemben a délutáni kör végére. Ekkor Meeke és Latvala követte a franciát. Bouffier érintőre vett egy falat a Forddal. Hirvonen gyorsabb volt csapattársánál, ezzel feljött a 6. helyre az összetettben.

Hirvonen01MC14cm701
Fotó: M-Sport World Rally Team

Este a délutáni két pálya volt a penzum. A Citroen és az M-Sport pilótái 4 szöges és 2 téli gumival mentek ki a két záró gyorsra. Ogier 3-3 szöges és téli gumival ment ki. Mikkelsen 2 szöges, 4 téli, míg Latvala 6 db téli gumival állt a rajthoz. Az első pályán akkora hó volt, hogy a 00-ás autó elakadt, emiatt csúsztatták a rajtot. Majd az elsőnek induló Melicharek autója zárta el az utat. Mikkelsen és Hirvonen emiatt nem tudott tovább menni. Előbb csak sárga zászló volt majd, törölték a szakaszt. Tavaly is és idén is törölni kellett a Col de Turinit. Hirvonen pedig generátor gonddal küzdött.
A Power Stagen szakadt az eső egy kis köddel fűszerezve. Mikkelsen lámpasor nélkül volt kénytelen teljesíteni a szakaszt. Melichareknek váltó gondjai voltak. Végül Latvala zsebelte be a három pontot. Mögötte Ogier és Meeke végzett. Hirvonen pedig megállt a szakaszon.
Ogier először diadalmaskodott a hercegségben. Sorozatban 5. győzelme volt a címvédőnek, hiszen a tavalyi Ausztrál Rally óta nem talál legyőzőre.

A 82. Monte Carlo Rallye végeredménye:
1. Ogier
2. Bouffier +1:18,9
3. Meeke +1:54,3

Végül pár videó a 2014-es Monte Carlo Rallyról:

Egy jeges kanyar történései: