Ogier nyerte a Montét, Latvala második a Toyotaval

A 85. Rallye Monte-Carlo zárónapjára is jutott dráma.

A Rallye Monte-Carlo zárónapján négy gyorsasági, közel 55 kilométer volt a penzum.
Sordo kezdett a leggyorsabban, megelőzve Latvalat és Ogiert. Mindketten alig több mint 1 másodperc hátránnyal értek be. Lefebvre megpördült egy visszafordítóban. Nála is rosszabbul járt Tanak, akinek Ford Focus WRC-jének a motorjával támadtak gondok.

A következő gyorson kikéste a rajt idejét, mivel próbálták megcsinálni az autót. Végül teljesítette a gyorsot, de közel másfél percet kapott a győztes Lefebvretől. Latvala ezzel feljött a második helyre. Mögöttük is helycsere történt, a szakaszon második leggyorsabbként végigérő Sordo feljött a negyedik helyre. A Rally2-vel visszaálló Neuville túl melegítette a gumijait, így sok időt vesztett.

A Rallye Monte-Carlo utolsó előtti gyorsaságiját törölték, mivel sok néző volt rossz helyen.
A Power Stagen a rajtban még száraz volt az út, míg a Col de Turinin esett a hó. Ahogy telt az idő úgy lett egyre több hó a szakasz utolsó harmadán. Ezzel együtt a később rajtolóknak esélyük sem volt, hogy megfogják Neuvillet. A belga azzal a céllal vágott neki a napnak, hogy megnyerje e Power Staget, ez sikerült is neki. Lefebvre és Hanninen kapott még extra pontokat.

Ogier révén a Ford a 2012-es Brit Rally után nyert újra, míg a visszatérő Toyota is dobogón kezdte az évet. Tanak végül megőrizte a harmadik helyét. Sorozatban negyedik győzelme volt ez Ogiernek a hercegségben.
WRC2-ben kettős Skoda győzelem született Mikkelsen és Kopecky révén.

85. Rallye Monte-Carlo végeredménye:
1. Ogier
2. Latvala +2:15.0
3. Tänak +2:57.8
4. Sordo +3:35.8
5. Breen +3:47.8
6. Evans +6:45.0
7. Mikkelsen +9:32.7
8. Kopecky +12:58.1

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 234 people
rallyfanshu
389
 Photos
735
 Followers
401
 Following
Boldog szülinapot Szabó Zsolt!

#etcc #seatleon #hungaroring #touringcar #seat #canon #autorennen #leon #motorsport #racecar #seatsport #canon700d #zengomotorsport #fiaetcc #autosport #seatfamily #motorsportphotography #instaseat #canoneos #rallyfanshuA Toyota megnevezte a versenyzőit a 2018-as Dakar Rallyra.
Részletek: www.rallyfans.hu

#rallyraid #toyotahilux #motorsport #crosscountryrally #toyota #canon #offroad #hilux #hungarianbaja #4x4 #dakar #toyotagazooracing #canon700d #nasseralattiyah #4x4offroad #toyotanation #canonhun #dakar2018 #hungarianbaja2017 #toyotagram #4x4_offroad_photo #rallyfanshu #canon_photo #4x4lifeÚjabb képek kerültek fel a Facebook oldalunkra a Waldviertel Rallye-ról!

#rallye #subaruimpreza #motorsport #rally #subie #canon #rallysport #subaru #autumn #rallycar #impreza #waldviertelrallye #ralli #subielove #canon700d #ilikerally #subarugram #canonhun #ig_rally #imprezawrx #iloverally #subienation #canonphoto #rallyfanshu #waldviertel #rallyphotography
Ezt olvastad már?
Neuville a mai utolsó gyorson bukta el a vezetést a Montén

Close