Ogier nyert, Turánék sorozatban negyedszerre pontszerzők

Fotó: Just Creative

A Német Rally vasárnapi napjának összefoglalója.

Ogier beosztotta az előnyét a Német Rally zárónapján, így a februári Svéd Rally óta először locsolhatta a győztesnek járó pezsgőt. A mai szakaszgyőzelmeket a Hyundai versenyzői zsebelték be. Reggel Sordo volt a leggyorsabb, ezzel megelőzte az összetettben Mikkelsent. A következő pályán Neuville ért végig a leggyorsabban, ezzel ő is megelőzte a norvég versenyzőt és feljött a harmadik helyre. Az utolsó előtti szakaszt törölték biztonsági okok miatt. A Power Stage győzelemért járó plusz pontokat Neuville vihette haza. A további pontokban a pénteken kieső Latvala és Ogier osztozott.

A WRC2-ben a Skodák uralták a versenyt, az első négy helyen ilyen autó ért célba. Lappi megőrizte az előnyét Kopeckyvel szemben. Harmadikként Kremer finiselt. Ami a magyarokat illeti, a Turán Frigyes-Zsiros Gábor kettős a kategória 8., abszolút 15. helyen fejezte be a versenyt. Ezzel sorozatban negyedszerre szereztek pontot.

„Nagyon jól autóztunk a Német Rali záró napján, reggel sokkal jobb formában voltunk, mint szombaton, ugyanis sikerült rájönnünk, hogy mi okozta akkor a gondot. Kicseréltük a pop-off szelepet, aminek köszönhetően magához tért a Ford Fiesta. Sokat gyorsultunk vasárnap, szerencsére úgy történt minden, ahogy szerettük volna. Kis kockáztatással talán még előbb is behozhattuk volna az autót, de inkább arra törekedtünk, hogy megőrizzük a 8., pontszerző helyünket és ez sikerült is. Zsinórban negyedjére tudtunk pontokat szerezni, aminek nagyon örülünk. Összességében egy hosszú, nehézségekkel tarkított négy napon vagyunk túl, most kifejezetten jól fog esni a pihenés” – mesél az utolsó versenynapról Turán Frici.

„Vasárnap kicsit kevesebbet versenyeztünk, ugyanis az egyik szakaszt törölték, mert túl sok néző volt a gyorsaságin és nem akartak a szervezők kockáztatni. Nagyon sok magyar szurkolt nekünk a négy nap alatt, ami hatalmas lendületet adott a nehéz helyzetekben. Úgy érzem, jól sikerült alkalmazkodnunk a váratlan szituációkhoz is, annak ellenére, hogy természetesen hibák adódtak, de ezek a technikai problémák mindig benne vannak az autósportban. Elégedetten fejeztük be a versenyt, köszönjük a szurkolóknak, akik mindig velünk vannak és támogatnak minket, a csapatnak, akik mindent megtettek, hogy kihozzák a Fiestából a maximumot és természetesen minden támogatónknak” – teszi hozzá Zsiros Gabi.

A Német Rally végeredménye:
1. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC 3:00.26,7
2. Daniel Sordo Hyundai i20 WRC +20,3
3. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC +20,4
4. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R WRC +27,2
5. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC +3:34,8
6. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +4:31,2
7. Esapekka Lappi Skoda Fabia R5 +8:36,8
8. Pontus Tidemand Skoda Fabia R5 +8:52,5
9. Jan Kopeczky Skoda Fabia R5 +9:44,2
10. Armin Kremer Skoda Fabia R5 +10:10,6