Ogier átvette a vezetést, Turánék továbbra is pontszerző helyen

Fotó: Just Creative

A Rallye Deutschland szombati napjának az összefoglalója.

A pénteki napot az élen záró Mikkelsen kezdte a legjobban a napot, köszönhetően részben annak is, hogy Ogier elgumizta magát. A következő gyorson a norvég versenyző túlcsúszott egy kanyaron, tolatnia kellett. A napi harmadik szakaszon a címvédő átvette a vezetést csapattársától, de sokáig nem örülhetett neki, mert a norvég a következő pályán vissza szerezte azt. A több mint 40 kilométeres Panzerplatte Langon a címvédő ismét az élre állt. Ez a gyors etap lett, ugyanis a korábban szakaszt is nyerő Lefebvre nagyot esett a Citroennel és őt is és navigátorát is kórházba kellett szállítani. Töréseik és belső sérüléseik vannak, a navigátort meg is kellett műteni. Az első kört Neuville zárta a harmadik helyen annak ellenére, hogy reggel még egy mezőn is kalandozott.

A második körben Ogier növelte az előnyét, így 33 másodperc előnnyel várhatja a Rallye Deutschland utolsó négy gyorsaságiját. Mikkelsen zárta a napot a második helyen. Neuville és Sordo egész nap pár másodpercen belül autóztak, a spanyol versenyző a második Panzerplatte Langon megtudta előzni belga csapattársát, ezzel feljött a harmadik helyre. A két hyundaios és Mikkelsen között hatalmas csata várható holnap a második helyért, ugyanis a három versenyző 4 másodpercen belül van. Ott Tanak az ötödik helyről esett ki generátor probléma miatt. Helyét Paddon örökölte meg, az ő lemaradása a nap végére már több mint 3 és fél perc volt.

A WRC2-ben Lappi délelőtt átvette a vezetést miután az addig vezető Kremernek meg kellett állnia a szakaszon, majd tolatnia is kellett. A német versenyzőt a nap végére Kopecky is megelőzte. Lappi több mint 1 perc előnnyel várhatja a folytatást. A Turán Frigyes-Zsiros Gábor kettős a kategória 8., abszolút 15. helyen zárta a napot. A mögöttük lévő Ptaszeknek közel két perc a lemaradása a magyar pároshoz képest.

A Rallye Deutschland állása a szomati nap után:
1. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC 2:25:10,5
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R WRC +33,4
3. Daniel Sordo Hyundai i20 WRC ’16 +37
4. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC ’16 +37,4
5. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC ’16 +3:33,9
6. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +4:06,4
7. Esapekka Lappi Skoda Fabia R5 +7:16,2
8. Pontus Tidemand Skoda Fabia R5 +7:43,2
9. Jan Kopeczky Skoda Fabia R5 +8:26,1
10. Armin Kremer Skoda Fabia R5 +8:44,5