Ogier a Svéd Rallyn is megállíthatatlan lesz?

Hirvonen01MC14cm701

Hétvégén a havas-jeges versennyel folytatódik a rally világbajnokság. Az északi pilóták vissza tudják hódítani a győzelmet vagy ismét Ogier nyer? A verseny előzetese a Ford versenyzőinek szavaival és kedvcsináló videóval.

Ogier volt a második nem északi pilóta (Loeb volt az első), aki meg tudta nyerni a Svéd Rallyt. A verseny nagy kérdése, hogy folytatja-e győzelmi sorozatát és másodszorra is megnyeri a versenyt vagy lesz, aki gyorsabbnak bizonyul nála. Kétségkívül ő a legesélyesebb, de nem feledkezhet meg csapattársairól, hiszen a finn Latvala és a norvég Mikkelsen is okozhat számára meglepetést.  A Citroennél Ostbergtől várják a jó eredményt, aki tavaly a dobogó alsó fokán végzett. Meekenek nincsenek havas tapasztalatai, ezért a teszten beült csapattársa mellé a DS3 WRC-be, hogy tőle lesse el a trükköket. Az M-sportnál is van egy tanuló, Evans személyében, aki szintén nem indult még havas versenyen. Ő is csapattársától, Hirvonentől akar tanulni. A finn korábban kétszer is megnyerte (2010 és 2011) a versenyt és ez lesz a 11. Svéd Rallyja. Mindenképp szeretne dobogón végezni. Kubicára is új kihívás vár a versenyen, ő a célba érésre és a tanulásra helyezi a hangsúlyt. A Hyundainál elsődleges cél a célba érkezés. Igaz ez Neuvillere és Hanninenre is, aki három napot tesztelte az autót havas körülmények között.

Három szakaszt is élőben közvetítenek a TV-k (hazánkban nem). Az első a szerda esti szuperspeciál lesz, majd szombaton újabb két szakaszt adnak élőben.

Hirvonen01MC14cm701

Fotó: M-sport World Rally Team

A Fordos versenyzők nyilatkozatai:
Mikko Hirvonen: „Egy remek tesztünk volt az autóval. Előjöttek a korábbi tapasztalatok a Fiesta WRC-ről, főként a nagy sebességű részeknél fontos ez. A Monte után előre tekintek és remélem, Svédországban bizonyítani tudunk.”
Elfyn Evans: „Ez lesz az első teljesen havas versenyem és szöges gumikat is most fogok először használni. De jól hangzik ez a kihívás. A tesztünk jól sikerült, sokat tanultunk, de maga a verseny is sok új tapasztalatot fog nyújtani. A pályák felírása is fontos lesz, rá kell jönnünk, hogy írjuk fel az itinert ilyen feltételek mellett.”
Robert Kubica: „Ez lesz az első teljesen havas körülmények közötti versenyem és Svéd Rallym is. Őszintén szólva nem tudom, hogy mire számíthatok, de a havas-jeges szakaszok új és izgalmas kihívást fognak jelenteni. Mivel szokatlan számomra ez a felület egy nagyon nehéz futamra számítok. Kiemelt célunk a tanulás a futam egésze alatt, a feltételekhez alkalmazkodva. Már nagyon várom az új kihívásokat és közben lesben fogok állni.”

Ilyen volt a tavalyi verseny:

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
357
 Photos
703
 Followers
407
 Following
Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photosOktóber 7-8. MARB Bajna-Lábatlan

#rallye #lada #motorsport #rally #ba3 #mnasz #rallysprint #vfts #bajna #rallycar #ladaracing #rallysport #vaz #rallying #ladavfts #kordaracing #rallypassion #ladasport #rallylife #autovaz #rallyfanshu
Ezt olvastad már?
Lappi nyerte a Rally Liepajat, Klausz célba ért (videóval)
Close