Nikolaev bukta a vezető pozíciót, újabb kiesők a motorosok élmezőnyéből

Fotó: Red Bull

A 11. szakasz összefoglalója.

A 2018-as Dakar Rally 11. szakaszán Belénből ment a mezőny Fiambalába. Minden kategória számára 280 kilométeres volt a szelektív. A nap egyik érdekessége volt, a kevert rajtoltatás: az autósok és motorosok felváltva indultak. Így Peterhansel után Walkner kezdte meg a mai napot.

Akárcsak tegnap ma is a motorosoknál lehettünk újabb drámáknak a tanúi. Svitko a tegnapi bukása után úgy döntött nem folytatja a versenyt. A szlovák motoros a 7. helyen állt a tabellán. A tegnapi kavarodás következtében ma reggel még a második helyen állt Barreda Bort. A szakasz elején eltévedt később pedig ő is a Dakar feladás mellett döntött miután már negyedik napja versenyez sérült térddel. Price volt ma a leggyorsabb, megelőzve Benavidest és Meot.
Gyenes Emáuel a WP9-nél a 29, Saghmeister Gábor a WP5-nél a 81.
Dési János a tegnapi nap során bukott és eltörött a válla, így nem tudta folytatni a versenyt.

Az autósoknál a Toyotas Ten Brinke pályafutása második szakaszgyőzelmét szerezte a sivatagi shown. Őt a Peugeotos különítmény követte Despres, Sainz és Peterhansel sorrendben. A szakasz elején még úgy tűnt Hirvonen megszerezheti a Mini buggy első győzelmét, de aztán hibázott a finn versenyző és szerelnie kellett az autót, amivel sok időt vesztett.

A kamionosoknál Viazovich nyert, Nikolaev több mint 40 perc hátránnyal ért be. Ezzel elvesztette az első helyét az összetettben, az argentin Ivecos, Villagra állt az élre.

Dakar Rally 2018 állása a 11. szakasz után:
Motorosok: 1. Walkner 2. Benavides +32:00 3. Price +39:17
Autósok: 1. Sainz 2. Peterhansel +1:00:45 3. Al-Attiyah +1:1202
Kamionosok: 1. Villagra 2. Nikolaev +16:07 3. Viazovich +3:22:22