Neuville nyerte az Ausztrál Rally

Fotó: Red Bull

Az özönvíz áztatta vasárnapi nap összefoglalója.

Az Ausztrál Rally utolsó napjára a pályák egy részére özönvíz zúdult. Ez a második helyen álló Jari-Matti Latvalat reggel nem zavarta, 10 mp alá dolgozta le a hátrányát. Utána Thierry Neuville is rákapcsolt és 14 mp lett az előnye. Az utolsó előtti gyorsaságit törölték a rossz idő miatt, így a finn versenyzőnek csak be kellett volna érni, hogy meglegyen a dobogó. Ez nem sikerült, hibázott és kiesett. Így az utolsó Fordos versenyét teljesítő Ott Tanak ölébe hullott az ezüstöst pozíció. Ezzel az M-Sport minden versenyen a dobogón végzett idén! Hayden Paddon állhatott fel a dobogó alsó fokára. Neuville így magabiztosan szerezte meg idei negyedik WRC győzelmét, amivel idén ő nyerte a legtöbb versenyt.

Az immár ötszörös világbajnok Ogier Fiestájának a váltójával küzdve lett a negyedik. Elfyn Evans a hétvégén nem igazán találta a ritmust, de vasárnap nyert egy szakaszt és az ötödik helyen végzett. Az egyetlen állva maradt Toyotaval Esapekka Lappi lett a hatodik.
A Citroen számára a szezonzáró sem alakult fényesen. Kris Meeke szombati kiesését követően Rallye2-vel folytatta, így a 7. pozícióban finiselt.  Stéphane Lefebvre ma egy fának ütközött és kiütötte a C3 WRC hátsó kerekét. A következő szakaszon csapattársa, Craig Breen borult és esett ki a negyedik helyről.

WRC2-ben a szombati kiesését követően visszatudott állni Kalle Rovanpera és mivel ő volt az egyetlen induló meg is nyerte a a kategóriát. Ezzel ő lett a WRC2 legfiatalabb futamgyőztese.

A 2018-as WRC szezon két hónap múlva a Monte Carlo Rallyval indul január 25-28 között.

Az Ausztrál Rally nem hivatalos végeredménye
1. Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 2:35:44.8
2. Ott Tänak, Martin Järveoja Ford Fiesta WRC17 +22.5
3. Hayden Paddon, Sebastian Marshall Hyundai i20 Coupe WRC +59.1
4. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia Ford Fiesta WRC17 +2:27.7
5. Elfyn Evans, Daniel Barritt Ford Fiesta WRC17 +3:05.6
6. Esapekka Lappi, Janne Ferm Toyota Yaris WRC +3:49.5
7. Kris Meeke, Paul Nagle Citroën C3 WRC +22:58.4
8. Nathan Quinn, Ben Searcy Mitsubishi Lancer Evo IX +25:03.4
9. Richie Dalton, John Allen Škoda Fabia R5 +25:39,6
10. Dean Herridge, Sam Hill Subaru Impreza WRX STI +29:52.3

Fotó: Red Bull