Neuville nyert Korzikán

A Korzika Rally zárónapja nem várt fordulatokat hozott.

A Korzika Rallyn ma már csak két gyorsasági volt hátra. Előbb a verseny leghosszabb, 53,78 kilométeres szakasza, majd a legrövidebb 10,42 kilométeres, ami a Power Stage is volt egyben.
Tegnap még arról írtunk, hogy Latvala csatázhat Sordoval a harmadik helyért. A szakasz után azonban Sordo a második, míg Latvala az ötödik helyen állt. Ugyanis Ogiernek elektromos gondjai voltak, több mint 20 másodpercet vesztett, miközben Sordo a második leggyorsabb volt a szakaszon. Ogier visszacsúszott a harmadik helyre, hátránya 2,5 másodperc volt a spanyol mögött. Breen autózta a harmadik leggyorsabb időt ezzel, feljött a negyedik helyre. Előnye Latvala előtt 2 másodperc volt. Neuville nyerte a szakaszt, összetettben közel 1 perccel vezetett már.

A Power Stage-en Paddon járta meg a pálya szélét, szerencséjére folytatni tudta. Tanak defektet kapott. Latvala 2,1 mp-vel volt gyorsabb Breennél, ezzel az összetettben 0,1 mp-vel megelőzte a Citroenest és negyedik lett. Ogier 3,8 mp-vel volt gyorsabb Sordonál, így végül visszaszerezte a második helyet. Neuville érezhetően biztonságit autózott, de így is szerzett 1 extra pontot. Rajta kívül Latvala, Ogier, Breen és Sordo örülhetett a bónusz pontoknak.

Neuville megszerezte idei első győzelmét, ezzel a szezon negyedik versenyén a negyedik győztes lett. Továbbá már mind a négy gyártó örülhetett 1-1 győzelemnek idén.

A WRC2-ben Mikkelsen megtartotta az egy perc körüli előnyét, és idei második győzelmét szerezte.

A Korzika Rally nem hivatalos végeredménye:

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
684
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Meeke az élről esett ki, Neuville az élen

Close