Neuville nyert Korzikán

A Korzika Rally zárónapja nem várt fordulatokat hozott.

A Korzika Rallyn ma már csak két gyorsasági volt hátra. Előbb a verseny leghosszabb, 53,78 kilométeres szakasza, majd a legrövidebb 10,42 kilométeres, ami a Power Stage is volt egyben.
Tegnap még arról írtunk, hogy Latvala csatázhat Sordoval a harmadik helyért. A szakasz után azonban Sordo a második, míg Latvala az ötödik helyen állt. Ugyanis Ogiernek elektromos gondjai voltak, több mint 20 másodpercet vesztett, miközben Sordo a második leggyorsabb volt a szakaszon. Ogier visszacsúszott a harmadik helyre, hátránya 2,5 másodperc volt a spanyol mögött. Breen autózta a harmadik leggyorsabb időt ezzel, feljött a negyedik helyre. Előnye Latvala előtt 2 másodperc volt. Neuville nyerte a szakaszt, összetettben közel 1 perccel vezetett már.

A Power Stage-en Paddon járta meg a pálya szélét, szerencséjére folytatni tudta. Tanak defektet kapott. Latvala 2,1 mp-vel volt gyorsabb Breennél, ezzel az összetettben 0,1 mp-vel megelőzte a Citroenest és negyedik lett. Ogier 3,8 mp-vel volt gyorsabb Sordonál, így végül visszaszerezte a második helyet. Neuville érezhetően biztonságit autózott, de így is szerzett 1 extra pontot. Rajta kívül Latvala, Ogier, Breen és Sordo örülhetett a bónusz pontoknak.

Neuville megszerezte idei első győzelmét, ezzel a szezon negyedik versenyén a negyedik győztes lett. Továbbá már mind a négy gyártó örülhetett 1-1 győzelemnek idén.

A WRC2-ben Mikkelsen megtartotta az egy perc körüli előnyét, és idei második győzelmét szerezte.

A Korzika Rally nem hivatalos végeredménye:

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
708
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Meeke az élről esett ki, Neuville az élen

Close