Neuville az élen, Ogier, Latvala, Tanak és Paddon kiesett

Eseménydúsan alakult a pénteki nap a Portugál Rallyn.

A Portugál Rally csütörtöki esti szakaszát Ott Tanak nyerte, az észt versenyző öröme nem tartott sokáig. A ma reggeli első szakaszon eltalált egy követ  (videó lentebb az esetről) és a megsérült hűtő miatt kiállni kényszerült. Mivel a motor is megsérült Rallye2-vel sem folytathatja. A Toyota kálváriája a következő gyorson is folytatódott, ahol Jari-Matti Latvala állt ki a törött felfüggesztés miatt. Ő holnap folytathatja a Rallye2-vel.
Az első kör végére Sordo állt az élen, őt Meeke és Paddon követte öt másodpercen belül.

A szerviz után Ogier versenye is véget ért miután lecsúszott az útról. Szombaton ő is Rallye2-vel folytatja a Portugál Rallyt. A kört az élen kezdő Sordo a puhább keverékű gumira szavazott, ami hibának bizonyult folyamatosan kapta a súlyos másodperceket a riválisoktól. Ekkor Meeke állt az élre, de sokáig ő sem örülhetett neki, a következő gyorson defektet kapott. Így Paddon állt az élre (a nap folyamán már másodszor), de az ő vezetése is kérészéletűnek bizonyult. A hetedik gyorson bukott, elővigyázatosságból kórházba szállították kivizsgálásra. Mivel a Hyundai i20 WRC elzárta az utat a később indulók átlag időt kaptak.

Az este még kétszer kellett teljesíteni Portóban egy nyúlfarknyi szakaszt. Meekenél megadta magát a bal hátsó gumi, így egy perc hátrányt zsákolt be kevesebb mint 4 kilométer alatt. Neuville áll az élen, 17,7 mp az előnye Evans előtt. A harmadik helyen álló Sordo hátránya már 24,3 mp.

WRC Portugál Rally állása a pénteki nap után: