Népes kategóriában kell Turán Friciéknek bizonyítaniuk Portugáliában

Közzé tették a rally világbajnokság következő, portugáliai versenyének nevezési listáját.
Május 19-22 között már újra Európában, ezúttal Portugáliában száguld a WRC mezőnye.
A Vodafone Rally De Portugalra 19 páros adta le a nevezését WRC-vel. A tengerentúli kitérőt kihagyó Citroen újra harcba száll, ráadásul kapásból három autóval hiszen, Meeket, Lefebvret és Al-Qassimit is indítják. A Hyundainál ezúttal Paddon és Sordo fogja vezetni a gyári autókat, míg Neuville és Abbring a Hyundai Motorsport N színeiben indult

A WRC2-ben még népesebb mezőny lesz, számszerin 24-en indulnak a kategóriában. Köztük a világbajnokságra idén visszatérő Turán Frigyes-Zsiros Gábor kettős. A Tagai Racing Technology által felkészített Ford Fiesta R5 megkapta az EVO motort. A páros már túl vannak egy 400 km-s teszten is, ahol többek között a Hankook gumikat tesztelték. Frici a verseny előtt abban bízott, hogy a pályák között lesz ismerős számára 2010-ből, de azóta kiderült az idei verseny más pályákon fog zajlani. A kategóriájukban ott lesz többek között Evans, Fuchs, Tidemand, Suninen, Gilbert és Bergkvist is.

A Portugál Rallyn kezdi meg az idei szezont a Junior világbajnokság mezőnye is és a DMACK Fiesta Trophy mezőnye is. Előbbiben 11 páros indul R3-as Citroennel, utóbbiban 10 páros versenyez R2-es Fordokkal.

A Portugál Rally nevezési listája IDE kattintva megtekinthető.