Meeke növelte az előnyét Portugáliában, Hadik vezet az ISEUM Rallyen

Fotó: Abu Dhabi Total WRT

Turán Frigyesék már pontszerző helyen a kategóriájukban. A Portugál Rally, valamint az ISEUM Rallye mai történéseinek összefoglalója.

Meeke ott folytatta ma délelőtt a Portugál Rallyn, ahol tegnap abba hagyta. Az első kör mindhárom gyorsaságiját megnyerte, ekkor már több mint egy perccel vezetett Ogier előtt. Mikkelsen megelőzte Sordot és feljött a harmadik helyre. Sordo maradt az egyetlen versenyben lévő hyundaios versenyző miután előbb Abbring, majd Neuville is kiesett technikai hiba miatt.
A délután a VW-ké volt. Két szakaszt nyert Mikkelsen, míg az utolsót Ogier húzta be. Ezzel Meeke előnye 45 mp-re csökkent, míg Mikkelsen meglépett Sordotól.

A WRC2-ben a mai harmadik szakasz átrendezte az élmezőnyt. Evans borult, míg Plasztek és Bergkvist defekt miatt vesztett időt. Utóbbi még egy fát is eltalált. Délután az élen álló Tidemand is defektet kapott, ezzel visszacsúszott a második helyre. A Turán Frigyes-Zsiros Gábor kettős kiegyensúlyozott versenyzéssel a kategóriájuk 9. helyén áll 15 szakasz után.

Az ISEUM Rallye első gyorsaságiján még a Herczig-Bacigál kettős bizonyult a leggyorsabbnak, igaz mindössze 0,1 mp-vel a Hadik-Kertész páros előtt. A következő söptei gyorsot Ollé nyerte, Herczig 17., Kazár 13., míg Janika 20. lett. Ezzel az összetettben az első kör végére Hadik. Ollé és Spiztmüller volt az első három sorrendje. Herczig a 6., Kazár a 9., és Janika a 13. helyről várhatta a második kört. A délutáni kér farkaserdői szakaszt Hadik nyerte, ezzel az élen zárta az első napot. Herczig zárkózott fel a második helyre, megelőzve Ollét.

Az ISEUM Rallye állása a szombati nap után:
1. Hadik-Kertész 33:29.1 p
2. Herczig-Bacigál +17.4 s
3. Ollé-Czakó-Budai +24.5 s
4. Spici-Bazsó +31.1 s
5. Rongits-Hannus +31.4 s
6. Balogh-Holczer +40.6 s
7. Osváth-Nemes +48.6 s
8. Velenczei-Farnadi ar +56.0 s
9. Kazár-Ferencz +57.2 s
10.Vincze-Kuti +58.9 s