Meeke első győzelmét szerezte

Fotó: Citroen Racing

Meeke első győzelmét szerezte a rally világbajnokságon, míg a Citroen a 2013-as Német Rally után nyert újra. Evans eső dobogóját szerezte.
A pénteki első szakaszon kellett félre állnia motorhiba miatt Ogiernek. A harmadik gyorsaságin Mikkelsennek is vissza kellett vennie, mert egy defekt után a felfüggesztés is megsérült, majd a következő pályán meg is állt. Az 5. gyorson Latvalának a váltóval gyűlt meg a baja, így Ostberg feljött a második helyre, csapattársa mögé.

Az Argentin Rally szombati napján az élmezőnyben csak annyi változás történt, hogy Sordo technikai problémák miatt a negyedikről a nyolcadik helyre csúszott vissza. A 9. szakaszon Paddon borult, amiben több néző is megsérült.

A vasárnapi penzum mindössze két gyorsasági volt a még versenyben lévőknek. Latvalának már az utolsó előtti szakasz előtt gondjai voltak és végül a szakaszon meg is állt a VW Polo. Ezzel Evans jött fel a harmadik helyre a két Citroenes mögé. Az utolsó gyorson Mikkelsen eltalált egy sziklát és megállt. Neuville is hibázott és ez a versenye végét jelentette. A Power Stage győzelmet Ogier szerezte meg, Sordo és Ostberg előtt. Meeke magabiztosan szerezte meg első WRC-s győzelmét, míg Evans az első dobogójának örülhetett.