Meeke az élről esett ki, Neuville az élen

A Korzika Rally fordulatokban gazdag szombati napot hozott.

 

A Korzika Rally szombati napján is négy gyorsasági volt a penzum.
Reggel Neuville kezdett a leggyorsabban, ezzel az összetettben 0,6 másodpercre megközelítette a második helyen álló Ogiert. Sordo is jó időt futott és feljött a negyedik helyre. Nem alakultak ilyen jól a dolgok Lefebvre számára, akinek meg kellett állni a pályán és rengeteg időt vesztett.
A következő gyorsot is Neuville húzta be, ezzel megelőzte Ogiert az összetettben. A tegnap hidraulika gondokkal küzdő Evans baleset miatt kiesett. Meeke a célba még beért, de füstölő autóval. Motorgondok miatt nem is tudták folytatni a versenyt.

A szerviz után Ogier egy szakaszgyőzelemmel eredt Neuville után a győzelemért. A szakasz után 2,2 másodperc volt a különbség közöttük. Neuville egyébként meg is pördült a szakaszon. A csata végül elmaradt, ugyanis a címvédőnek hidraulika gondjai voltak, így közel 40 másodpercet kapott a szakaszt megnyerő Neuvilletől.
Holnap nagy csata lehet még a harmadik helyért Sordo és Latvala között, hiszen csak 12 másodpercre vannak egymástól. Az idei negyedik versenyen holnap meglesz a negyedik győztes?

A WRC2-ben Mikkelsen továbbra is őrzi 1 perc körüli előnyét Suninennel szemben.

A Korzika Rally állása a szombati nap után: