Ma Szalayék kerültek bajba

Fotó: Opel Dakar Team

A Selyemút Rally 8. szakaszának összefoglalója.

A Selyemút Rally indulóira a Bortala és Urumqi közötti 256,93 kilométeres szelektív várt.
Az idei verseny során másodszorra fordult elő, hogy nem egy Peugeot végzett az élen. Ezúttal Al Rajhi nyert a Minivel. 200 kilométer után még Peterhansel vezettet, végül 3. lett. Loeb második lett, míg Despres 4. Ezzel a két francia között csökkent a különbség az összetettben, de továbbra is Despres vezet. Vaszilyev még őrzi a 3. pozíciót, de Al Rajhi lemaradása már csak egy perc.

A Liszi László-Liszi Norbert kettős orvosolni tudta a tegnapi turbó gondokat és a kihagyott szakaszért kapott tetemes időbüntetéssel folytatni tudták a versenyt. Ma a 48. helyen értek be, összesítésben az 54. helyen állnak. A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős ma remekül kezdett, 88. kilométer után a 20. helyen álltak. Azonban utána beütött a krach. Egyenlőre nem tudjuk miért, de a következő pontot 71.-ként érték el. A célig ezen tudtak még javítani és az 57. helyen értek be, közel 4 óra hátránnyal. Ezzel az összesítésben is visszacsúsztak a 30. helyre.

A kamionosoknál Van Den Brink újabb szakaszt nyert a Renaulttal, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben. Mögötte három Kamaz ért be Mardeev, Shibalov és Sotnikov sorrendben. A tabellán Sotnikov a második megelőzve Shibalovot.