Loeb teljes szezont fut a rallycross vb-n

Fotó: WRX Media

Ma hivatalosan is kiderült mivel tölti Loeb a következő Dakarig az idejét.
Sebastien Loeb útja tavaly vált el a Citroentől, amivel sikert sikerre halmozott előbb a rally világbajnokságon, majd a WTCC-ben. Idén januárban már a Peugeot versenyzőjeként vett részt a Dakar Rallyn, ahol remekül szerepelt. Már régóta pletykáltak arról, hogy a rallycross világbajnokságon folytathatja a francia klasszis, ma ez is hivatalossá is vált.

Loeb Timmy Hansenhez és Davy Jeannyeyhoz csatlakozik a Team Peugeot Hansennél, és egy Peugeot 208 WRX-et fog vezetni. Érdekesség, hogy többek között korábbi rallys ellenfelével, a már kétszer rallycross világbajnok Petter Solberggel is meg kell küzdenie.

Loebnek nem lesz teljesen idegen a rallycross hiszen 2012-ben az X-Games-en szintén a Hansen csapattal aranyérmet szerzett. Egy évvel később pedig egy Eb futamon indult.

“Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy először vehetek részt a WRX teljes szezonjában. Az autósport ezen fajtája ismeretlen még számomra, sokat kell tanulnom. De remélem hamarosan harcba tudok szállni.”-mondta a 42 éves versenyző.

A WRX idei szezonja Portugáliában kezdőik, április 16-17-én.