Loeb teljes szezont fut a rallycross vb-n

Ma hivatalosan is kiderült mivel tölti Loeb a következő Dakarig az idejét.
Sebastien Loeb útja tavaly vált el a Citroentől, amivel sikert sikerre halmozott előbb a rally világbajnokságon, majd a WTCC-ben. Idén januárban már a Peugeot versenyzőjeként vett részt a Dakar Rallyn, ahol remekül szerepelt. Már régóta pletykáltak arról, hogy a rallycross világbajnokságon folytathatja a francia klasszis, ma ez is hivatalossá is vált.

Loeb Timmy Hansenhez és Davy Jeannyeyhoz csatlakozik a Team Peugeot Hansennél, és egy Peugeot 208 WRX-et fog vezetni. Érdekesség, hogy többek között korábbi rallys ellenfelével, a már kétszer rallycross világbajnok Petter Solberggel is meg kell küzdenie.

Loebnek nem lesz teljesen idegen a rallycross hiszen 2012-ben az X-Games-en szintén a Hansen csapattal aranyérmet szerzett. Egy évvel később pedig egy Eb futamon indult.

“Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy először vehetek részt a WRX teljes szezonjában. Az autósport ezen fajtája ismeretlen még számomra, sokat kell tanulnom. De remélem hamarosan harcba tudok szállni.”-mondta a 42 éves versenyző.

A WRX idei szezonja Portugáliában kezdőik, április 16-17-én.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Kerék Norbert: Szeretnénk megnyerni a bajnokságot a kategóriánkban

Close