Loeb nyert Mettetben

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A WRX és a Supercar Eb belga fordulójának összefoglalója.
A kvalifikációs futamok után Mattias Ekström állt a tabella élén, megelőzve Timmy Hansent és a címvédő Johan Kristofferssont.
A folytatás már nem alakult ilyen jól az Audi svéd versenyzőjének. Az elődöntőben az élről indult, de rosszul kapta el a rajtot. Az első kanyarok után a negyedik volt, már abban a körben letudta a Jokert. Végül a harmadik helyen intették le. A két VW-s, Kristoffersson és Solberg volt nála gyorsabb.
A második elődöntőben sem hozott szerencsét az 1-es rajtkocka. Ott Timmy Hansen indult onnan, de ő sem kapta el a legjobban a rajtot. Többen összeértek, így Hansen egy megforgás után eredhetett a mezőny után. Szenzációs előzéseket bemutatva végül a harmadik lett. Ezt az elődöntőt a remekül rajtoló Loeb nyerte Bakkerud előtt.

Loeb a döntőben is remekül kapta el a rajtot és az élre állt. Timmy Hansen is megelőzte a két VW-t. Solberg hamar letudta a Joker-t, a két Peugeot egyszerre jött. Loeb még elment a norvég mellett, de Timmy Hansen kénytelen volt besorolni harmadiknak. Az első kockából induló Kristoffersson ötödik lett, Ekström is beférkőzött elé. Bakkerud a másik Audival hatodik lett. Ezzel Loeb második győzelmét szerezte a WRX-ben.

A Supercar Eb-n küzdelmes hétvégén vannak túl a magyarok. Lukács “Csucsu” Kornél kálváriája már a Q2-ben elkezdődött. A pálya külső ívén haladt, amikor eltalálták a VW-jét oldalról és eltört az első és a hátsó futómű is. Így kifordult kerékkel teljesítette a futamot. Valószínűleg Kárai Tamással érhettek össze, az Audis versenyző nem tudta teljesíteni ezt a futamot. Csucsu még bízott benne, hogy össze jöhet az elődöntő. Ez akkor foszlott szerte, amikor a Q3-ban az élről kellett kiállnia kuplung hiba miatt. Végül egyik magyarnak sem sikerült az elődöntőbe jutnia. Kárai Tamás a 16., Mozer Attila a 22., míg Csucsu a 24. lett.