Loeb nyert és újra vezet az összetettben

Fotó: Peugeot Sport

Az Africa Race és a Dakar Rally mai történései, utóbbin a kamionosoknál nagyon szoros a küzdelem. A mai tábor elérhetetlenné vált az esőzések miatt!

A Dakar Rally Uyuni és Salta közötti szakaszán is kénytelenek voltak változtatni a szervezők a megáradt folyók miatt.
A motorosoknál ma újabb Honda győzelem született. Ezúttal Barreda Bort volt utolérhetetlen, ez volt a második szakaszgyőzelme az idei Dakaron. Walkner lett a második, megelőzve Sunderlandot. Az abszolútban továbbra is Sunderland, Quintanilla és Van Beveren az első három sorrendje.

Az autósoknál az első két WP-nél még Peterhansel volt a leggyorsabb, de aztán Loeb rálépett a gázpedálra. Ezután WP-ről WP-re növelte az előnyét. Végül megszerezte a harmadik részsikerét az idei versenyen. Mögötte Peterhansel végzett 3 és fél perc hátránnyal. Ez azt eredményezi, hogy újra a kilencszeres rallyvilágbajnok vezet az abszolútban. Hogy teljes legyen az öröm az oroszlános márkánál, ma Despres lett a harmadik.
A kamionosoknál Van Den Brink nyert a Renaulttal, mögötte Villagra végzett az Ivecoval. Legjobb kamazosként Nikolaev lett a harmadik. Összetettben Sotnikov vezet, Nikoalev és De Rooy előtt. Az első három három percen belül van!

A rossz időjárás okozta földcsuszamlások miatt le kellett zárni a Salta felé vezető utat. Így a szervezőknek 200 kilométerrel korábban, Tilcarában kell egy ideiglenes tábort felállítaniuk.

Az Africa Race 8. szakaszán Tiwilit és Azougui közötti 425 kilométer volt a penzum.
Az autósoknál a francia Serradori volt a leggyorsabb. Vaszilyev ma több mint 20 percet kapott, de összetettben még így is másfél óra előnye van…
A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős a 13. helyen végzett az Opel Mokkával, ezzel továbbra is tartják a 10. helyet összetettben. A páros ma előbb elsüllyedt a homokban, majd a cél előtt nem sokkal defektet kaptak. Valamint 150 kilométert autóztak a kamionos Tomacek porában.
A legnagyobbaknál ismét Karginov volt a leggyorsabb a Kamazzal. A magyarok közül ma a Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László trió teljesített jobban, 5. helyen értek be, megelőzve a  Darázsi Zsolt-Szalai Norbert duót. Abszolútban is ez a sorrend.