Loeb nem veszi át Meeke helyét

Fotó: Red Bull

Továbbra is kérdéses a Citroen felállása az év hátralévő részére.

Sébastien Loeb három év távollét után idén tért vissza a WRC-be három verseny erejéig. Mexikóban és Korzikán is Kris Meeke csapattársaként indult. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Citroen Portugália után elbocsájtotta az észak-ír versenyzőt. Természetesen egyből elindultak a találgatások, hogy a kilencszeres rally világbajnok Spanyolországon kívül további versenyeken is indulhat. Most maga Loeb reagált erre az Autosport.com-nak.

“Jelenleg WRX versenyző vagyok. Nem szeretnék ezen változtatni és nem motivál a WRC. Azzal, hogy megüresedett Meeke helye, még nem változott a tervem. Nem szeretnék további WRC futamokon indulni. A WRX-ben két hetente vannak a versenyek, emellett ott vannak a tesztek és a promóciók is. Így csak a spanyol rally vb futamon indulok már idén. Talán még tesztelek velük, de erről nem beszéltünk még.”-mondta Sébastien Loeb.

Loeb azt is elárulta, hogy jövőre is a WRX élvez prioritást, bár még folynak a tárgyalások a Peugeottal.

Szardínián a Citroen Craig Breent és Mads Östberget indítja. Pierre Budar szerint ez a felállás akár maradhat az év hátralévő részére is.
“Még nem történt döntés a pilóta felállást illetően. Meg kell ezzel várnunk a Szardínia Rally végét. Megfontoltan kell döntenünk, a Finn Rallyra június végéig jelölhetjük ki a versenyzőinket. Most van néhány lehetőségünk, ha nem is sok. Próbáljuk a lehető legjobb döntést meghozni, szem előtt tartva a jövő évet is.”-mondta a Citroen csapatvezetője.