Loeb eltévedt, megbüntették

Fotó: Peugeot Sport

Közben Szalayék remekeltek a Selyemút Rally 12. szakaszán.

A tegnapi szakasz törlése után ma a Jiayuguan és Alashan közötti 666,92 kilométer várt az indulókra, melyből 425 kilométer volt a szelektív.
Az autósoknál ma Loeb volt a leggyorsabb, de nem örülhetett sokáig, mivel két útvonalpontot kihagyott és ezért négy óra büntetést kapott. Loeb a 10. helyre csúszott vissza abszolútban. Így ténylegesen a ma váltó gondokkal küzdő Despres örülhetett a mai győzelemnek és ezzel az összetettben közel fél óra előnye van a második helyezett Al-Rajhihoz képest. Al Rajhi ma is a második lett őt Vaszilyev követte, aki az abszolútban is feljött a dobogós pozícióba, hátránya 54 perc.

A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettősnek ma volt oka az örömre, mivel nagyon jól mentek a dűnés részen és a 16. helyen zárták a szakaszt. Az összetettben feljöttek a 36. helyre.

A kamionosoknál Nikolaev újabb győzelmet szerzett ma a Selyemút Rallyn a csőrös Kamazzal, de a nap igazi nyertese Mardeev volt. Ma második lett, de így is 17 percet adott a negyedikként beérő Van Den Brinknek, ezzel Mardeev átvette a vezetést az összetettben. A napot harmadikként záró Sotnikov is 14 percet adott a hollandnak, ezzel feljött a második helyre, míg Van Den Brink visszacsúszott a harmadik helyre. Sotnikov hátránya közel 8 perc, míg Van Den Brinknek már 12 és fél perc lemaradása van.