Loeb először nyert, Kiss Pál Tamás dobogón

A WRX és az ERX rigai versenyének mai történései. A bajnokságban Ekström meglépet.

Sebastien Loeb számára nem kezdődött a legjobban a nap. A Q3-ban csak 17. lett, utána a Q4-ben 3. helyezett lett. Az elődöntőben Kristofferssont és Hansent győzte le. A döntőben aztán ismét nem talált legyőzőre így, Loeb első rallycross világbajnoki futamgyőzelmét szerezte. Ezzel Loeb már három FIA világbajnokságban (rally, túraautó, rallycross) is tudott futamot nyerni. Ekström a kvalifikációk során egy 2. és 4. helyet szerzett, majd megnyerte saját elődöntőjét. A döntőben bár nem bírt Loebbel és második lett. De nincs oka bánkódni, hiszen hatalmas lépést tett a világbajnoki cím felé. A tegnapi gondok után ma sem ment jobban Solbergnek. Egy 14. és 8. hely után csak a 19. helyen végzett, így az elődöntőkbe sem jutott be. Ekströmnek így 228 pontja van a bajnokságba, míg a döntőben negyedik helyen végző Kristoffersson feljött a bajnokság második helyére 201 ponttal. Solberg neve mellett továbbra is 194 pont áll, de már a harmadik helyen. A rigai verseny döntőjében Timmy Hansen tette teljessé a Peugeot örömét, aki a harmadik helyet szerezte meg.

Ami az ERX Supercar kategóriáját érinti ott Kevin Hansen ezúttal sem talált legyőzőre. A Peugeotos versenyzőt a rajt után megpöckölték, eltalálta a gumifalat és többet is pördült az autó, de tudta folytatni a versenyt. Végül a második helyre küzdötte fel magát Rustad mögé. Mivel Rustadot kizárták, így első lett. Kiss Pál Tamás a döntőben második lett miután a saját elődöntőjében harmadik lett. Kárai Tamás az elődöntőjében az 5. pozícióban zárt, így nem jutott a döntőbe. Kiss Pál Tamás ezzel az 5. helyen zárta első szezonját a rallycross Európa-bajnokságon. Kárai Tamás pedig a 9. helyen zárta a szezont.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
343
 Photos
705
 Followers
406
 Following
Metabond Rally&Tuning Day 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#rallye #bmwm3 #rabaring #rally #bmw #motorsport #rallycar #mpower #canon #rallying #bmw❤️ #powerslide #rallysport #m3  #canon700d #rallypassion #bmwnation #sideways #canoneos #rallyfanshu #bmwmotorsport #canonhun #rallylife #bmwgram #canon_photosÚjabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotos
Ezt olvastad már?
Bakkerud vezet Rigában, Kiss Pál Tamás előkelő helyen

Close