Loeb egy hajszállal gyorsabb Peterhanselnél

A Dakar Rally és az Africa Race pénteki napjának az összefoglalója.

A Dakar Rally mezőnyére ma az utolsó hosszabb szelektív várt, számszerűen 290 verseny-kilométer San Juan és Rio Cuarto között.
A motorosoknál a tegnapi szakaszt megnyerő Metget megbüntették mivel több WP-t is kihagyott, így végül Barreda Bort nyerte a szakaszt. Svitko a szakaszon még az élmezőnyben végzett, utána az összekötő szakaszon azonban összes esett és kórházba kellett szállítani. Mára végül megkapta a rajt engedélyt. Nem volt ilyen szerencsés Brabec, akinek a motorja nem sokkal a cél előtt állt meg, nem tudta megjavítani, így a verseny feladására kényszerült.
A mai napon Sunderland egyszer megállt pár percre a pályán. de így is ötödik lett és őrzi a vezetést az összetettben. Ma a hondások voltak igazán elemükben, Gonqalves nyert Barreda Bort előtt. Van Beveren lett a harmadik. A Yamahas versenyző ezzel visszaszerezte az összetett 3. helyet, de előnye mindössze 12 másodperc. A WP 5-nél Dési János az 56, míg Saghmeister Gábor a 64.

Az autósoknál ahogyan az várható volt, jóvá írták az időt, így ő nyerte a tegnapi napot, amivel az összetettben is közel 6 perccel át vette a vezetést. Loeb szerint az idei Dakart már csak úgy tudja megnyerni, ha Peterhansel valami nagyobb hibát követ el.
Ma Peterhansel és Loeb végig fej-fej mellett haladtak, végül a kilencszeres rally világbajnok nyert. 18 másodperccel volt gyorsabb a tizenharmadik Dakar győzelméért hajtó Peterhanselnél. Ezzel Loeb hátránya 5 perc 32 másodperc az összetettben. Ezt kéne holnap 64 kilométeren ledolgoznia. A mai harmadik helyért is nagy csata volt De Villiers, Despres és Terranova között. Végül utóbbi nyerte a csatát.

A kamionosoknál a WP2-nél Nikolaev, Villagra és Mardeev az első három sorrendje.

Az Africa Race mai versenynapján egy 208 kilométeres szakasz várt a mezőnyre Akjoujt és St. Louis között.
Az autósoknál Serradori másfél perccel volt gyorsabb az összetettben vezető Vaszilyevnél. A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős az Opel Mokkával ma a hetedik helyen ért be. Összetettben a 11. helyet foglalják el.
A kamionosoknál Valtr nyert a Tatraval. A Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László trió a kategória ötödik, míg a Darázsi Zsolt-Szalai Norbert duó a hatodik helyen teljesítette a mai penzumot. Az összetettben is ezeket a pozíciókat foglalják el.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
704
 Followers
396
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Hirvonen egy kamionnal, Peterhansel egy motorossal ütközött

Close