Loeb egy hajszállal gyorsabb Peterhanselnél

A Dakar Rally és az Africa Race pénteki napjának az összefoglalója.

A Dakar Rally mezőnyére ma az utolsó hosszabb szelektív várt, számszerűen 290 verseny-kilométer San Juan és Rio Cuarto között.
A motorosoknál a tegnapi szakaszt megnyerő Metget megbüntették mivel több WP-t is kihagyott, így végül Barreda Bort nyerte a szakaszt. Svitko a szakaszon még az élmezőnyben végzett, utána az összekötő szakaszon azonban összes esett és kórházba kellett szállítani. Mára végül megkapta a rajt engedélyt. Nem volt ilyen szerencsés Brabec, akinek a motorja nem sokkal a cél előtt állt meg, nem tudta megjavítani, így a verseny feladására kényszerült.
A mai napon Sunderland egyszer megállt pár percre a pályán. de így is ötödik lett és őrzi a vezetést az összetettben. Ma a hondások voltak igazán elemükben, Gonqalves nyert Barreda Bort előtt. Van Beveren lett a harmadik. A Yamahas versenyző ezzel visszaszerezte az összetett 3. helyet, de előnye mindössze 12 másodperc. A WP 5-nél Dési János az 56, míg Saghmeister Gábor a 64.

Az autósoknál ahogyan az várható volt, jóvá írták az időt, így ő nyerte a tegnapi napot, amivel az összetettben is közel 6 perccel át vette a vezetést. Loeb szerint az idei Dakart már csak úgy tudja megnyerni, ha Peterhansel valami nagyobb hibát követ el.
Ma Peterhansel és Loeb végig fej-fej mellett haladtak, végül a kilencszeres rally világbajnok nyert. 18 másodperccel volt gyorsabb a tizenharmadik Dakar győzelméért hajtó Peterhanselnél. Ezzel Loeb hátránya 5 perc 32 másodperc az összetettben. Ezt kéne holnap 64 kilométeren ledolgoznia. A mai harmadik helyért is nagy csata volt De Villiers, Despres és Terranova között. Végül utóbbi nyerte a csatát.

A kamionosoknál a WP2-nél Nikolaev, Villagra és Mardeev az első három sorrendje.

Az Africa Race mai versenynapján egy 208 kilométeres szakasz várt a mezőnyre Akjoujt és St. Louis között.
Az autósoknál Serradori másfél perccel volt gyorsabb az összetettben vezető Vaszilyevnél. A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős az Opel Mokkával ma a hetedik helyen ért be. Összetettben a 11. helyet foglalják el.
A kamionosoknál Valtr nyert a Tatraval. A Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László trió a kategória ötödik, míg a Darázsi Zsolt-Szalai Norbert duó a hatodik helyen teljesítette a mai penzumot. Az összetettben is ezeket a pozíciókat foglalják el.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Hirvonen egy kamionnal, Peterhansel egy motorossal ütközött

Close