Loeb átvette a vezetést a Dakaron

Fotó: Peugeot Sport Media

Az Africa Race és a Dakar Rally keddi napjának az összefoglalója. Minden magyar versenyző sikerrel vette a mai akadályokat.

A 2017-es Dakar Rally második napján egy 275 kilométeres szelektív várt a mezőnyre Resistenica és San Miguel de Tusumán között.
A motorosoknál ma a címvédő Toby Price volt a leggyorsabb, aki ezzel az összetettben is az élre állt. Márkatársa, Walkner a második helyen már több mint 3 perc hátrányt szedett össze. A harmadik helyen a hondás Gonqalves végzett. Az összetettben is ez az élmezőny sorrendje. A magyarok közül Dési János ma a 72. helyen ért be, összesítésben a 73 pozícióban van, míg Horváth “Laller” Lajos ma 126. lett és a 88. helyről várja a folytatást. Saghmeister Gábor a 89. helyen zárta a második szelektívet.

Az autósoknál tegnap a második helyen végző Xavier Pons ma letért az útról és kitört egy kereke, így kénytelen volt megvárni a szervizcsapatát. A tegnap kötélvégen a táborba érkező Nasser Al-Attiyah autóját megcsinálták és ma is jó tempót diktált, ez ma a második helyre volt elég. A Peugeot 3008 DKR-rel ugyanis Loeb gyorsabb volt nála és az abszolútban is át vette ezzel a vezetést. Sainz lett a harmadik, míg őt két Toyota követte De Villiers, Roma sorrendben. Ez élmezőny állása is ez.

Az Africa Eco Race második szelektíve D. Moualay és Tagounite között zajlott.
Az autósoknál ismét Vasilyev bizonyult a leggyorsabbnak a Minivel, megelőzve két Optomussal versenyző pilótát, Gomezt és Thomasset. A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős ma a 12. helyen finiselt, ezzel az összetettben is visszacsúsztak ebbe a pozícióba.
A kamionosoknál Karginov nyert a Kamazzal. A Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László összetételű trió az ötödik helyen zárta a mai napot, megelőzve a Darázsi Zsolt-Szalai Norbert duót.