Latvala nyerte a Svéd Rallyt a Toyotaval

A Svéd Rally zárónapjának a történései.

Neuville tegnapi hibája után ma három gyorsasági maradt Latvala, Tanak és Ogier számára, hogy eldöntsék a győzelem kérdését. Reggel a három versenyző között 17 másodperc volt a különbség.
A vasárnapi első gyorson (Likenäs) Latvala kezdett a leggyorsabban, 7,1 másodpercet adott a második Tanaknak. Ogier a 9. lett, 27 másodperc hátránnyal, ugyanis megpördült.
Ezután újra a Likenäs következett, amit ismét Latvala nyert Tanak előtt. Ogier most 14,7 másodperc hátránnyal az ötödik lett.
Így a Power Stage előtt Latvalának 20 másodperc volt az előnye Tanakkal szemben, és 58,3 Ogierrel szemben.

A Power Stage előtt Tanak és Ogier is azt nyilatkozta, hogy beletörődnek jelenlegi pozíciójukba. Ostbergn a szakasz végén csak végiggurult. Neuville a Montéhoz hasonlóan most is az extra pontokra gyúrt. Ezúttal hármat zsebelhetett be belőle, mivel Latvala és Ogier is gyorsabb volt nála. Meeke szerezte meg a 2 extra pontot, míg az utolsó pont Paddoné lett.

WRC2-ben Pontus Tidemand nyert a Skoda Fabia R5-tel.

Latvala pályafutása 17. WRC győzelmét aratta, amivel a bajnokságban is átvette a vezetést. A visszatérő Toyota a második futamon megszerezte első győzelmét. Az 1999-es Kína Rally után nyert újra WRC futamot a Toyota. Akkor Didier Auriol nyert a Toyota Corolla WRC-vel. A Toyotanak ez volt a 44. győzelme a WRC-ben.

A Svéd Rally végeredménye:
1. Latvala
2. Tänak +29.2
3. Ogier +59.5
4. Sordo +2:11.5
5. Breen +2:51.2
6. Evans+5:26.6
7. Paddon +5:31.2
8. Lefebvre +7:14.7
9. Tidemand +9:11.1
10. Suninen +10:02.9

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
684
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Neuville vezet a Svéd Rallyn

Close