Latvala nyerte a Svéd Rallyt a Toyotaval

A Svéd Rally zárónapjának a történései.

Neuville tegnapi hibája után ma három gyorsasági maradt Latvala, Tanak és Ogier számára, hogy eldöntsék a győzelem kérdését. Reggel a három versenyző között 17 másodperc volt a különbség.
A vasárnapi első gyorson (Likenäs) Latvala kezdett a leggyorsabban, 7,1 másodpercet adott a második Tanaknak. Ogier a 9. lett, 27 másodperc hátránnyal, ugyanis megpördült.
Ezután újra a Likenäs következett, amit ismét Latvala nyert Tanak előtt. Ogier most 14,7 másodperc hátránnyal az ötödik lett.
Így a Power Stage előtt Latvalának 20 másodperc volt az előnye Tanakkal szemben, és 58,3 Ogierrel szemben.

A Power Stage előtt Tanak és Ogier is azt nyilatkozta, hogy beletörődnek jelenlegi pozíciójukba. Ostbergn a szakasz végén csak végiggurult. Neuville a Montéhoz hasonlóan most is az extra pontokra gyúrt. Ezúttal hármat zsebelhetett be belőle, mivel Latvala és Ogier is gyorsabb volt nála. Meeke szerezte meg a 2 extra pontot, míg az utolsó pont Paddoné lett.

WRC2-ben Pontus Tidemand nyert a Skoda Fabia R5-tel.

Latvala pályafutása 17. WRC győzelmét aratta, amivel a bajnokságban is átvette a vezetést. A visszatérő Toyota a második futamon megszerezte első győzelmét. Az 1999-es Kína Rally után nyert újra WRC futamot a Toyota. Akkor Didier Auriol nyert a Toyota Corolla WRC-vel. A Toyotanak ez volt a 44. győzelme a WRC-ben.

A Svéd Rally végeredménye:
1. Latvala
2. Tänak +29.2
3. Ogier +59.5
4. Sordo +2:11.5
5. Breen +2:51.2
6. Evans+5:26.6
7. Paddon +5:31.2
8. Lefebvre +7:14.7
9. Tidemand +9:11.1
10. Suninen +10:02.9

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
704
 Followers
406
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Neuville vezet a Svéd Rallyn

Close