Latvala Korzikán, Kiss Norbi Jaramában, Hansen Isztambulban nyert

Fotó: M-Sport

A Korzika Rally, a kamion Eb jaramai versenyének, és a rallycross OB-nek és VB-nek a mai történéseinek az összefoglalója.
A Korzika Rally végeredménye az élmezőnyben nem változott tegnaphoz képest. Latvala nyert, ezzel második győzelmét szerezte aszfalton. Evans lett a második, aki ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el. A dobogó alsó fokára Mikkelsen állhatott fel. A pénteki gondjai után Sordo ma rákapcsolt és a 7. helyig jött előre. Ogier végül csak a 15. lett.

Korzika Rally végeredménye:
1. Jari-Matti Latvala Volkswagen 2:39:46.7
2. Elfyn Evans  Ford +43.1
3. Andreas Mikkelsen Volkswagen +46.3
4. Kris Meeke Citroen +1:33.4
5. Hayden Paddon Hyundai +1:53.6
6. Mads Ostberg Citroen +1:59.8
7. Dani Sordo Hyundai +2:10.4
8. Bryan Bouffier Ford +2:12.8
9. Stephane Sarrazin Ford +2:39.3
10. Ott Tanak Ford +3:43.0

A kamion Eb-n Jaramában Kiss Norbi ma már bajnokként állt rajthoz. Az időmérőt ismét megnyerte, az első futam azonban sokkal szorosabb volt. Ezúttal csak egy hajszállal nyert Albacete előtt. Lacko lett a harmadik. A második futamon Norbi a 4. helyen látta meg a kockás zászlót, de az Albacetével történt ütközés miatt utólag 30 mp büntetést kapott, így csak a 11. lett. A versenyt Hahn nyerte Reinert és Lacko előtt.

A 2. elődöntő utolsó köre

A rallycross világbajnokság Törökországban, Isztambulban versenyzett. Az első elődöntőben Ekströmöt lerajtolta Bakkerud, így utóbbi nyert. Solberg technikai gondokkal küzdött és csak a 6. lett. A második elődöntő izgalmas utolsó kört hozott, amiből Hansen került ki győztesen, míg a legnagyobb vesztes Larsson lett, aki csak 6. lett a megpördülése után. A döntőben aztán Ekström, Jeanney és Marklund összeütközött, aminek következtében utóbbi versenyzőnek ki is kellett állnia. A dobogót az ütközetből kimaradtak foglalták el: Hansen, Bakkerud és Kristoffersson sorrendben.

Közben a rallycross OB nyirádi futamát A SuperCaroknál Kárai Tamás nyerte Lukács “Csucsu” Kornél és Vass Zoltán előtt. S1600-ban Luigi nyert Szíjj Zsolt és Mózer Attila előtt. A SuperTouringCaroknál Tóth Attila nyert, míg a Magyar Kupában Csirmaz Brúnó.