Lappi az idei Európa-bajnok

AUTO - ERC VALAIS RALLY 2014 Lappi lett az ERC idei bajnoka miután a Korzika Rally előtti teszten Wiegand autója kigyulladt, így nem indul a versenyen és ezzel eldőlt az Eb cím is.

Sepp Wiegandnak már inkább csak elméleti esélye volt a 2014-es rally Európa-bajnoki cím megszerzésére, mivel Esapekka Lappinak mindössze 5 pont is elég lett volna a bajnoki címhez.

A bajnoki cím azonban már a Korzika Rally előtt eldőlt végül. Wiegand autója a verseny előtti teszten kigyulladt és így nem tud rajthoz állni a francia versenyen. Ezzel Lappi lett a 2014-es ERC bajnok.

Fotó: FIA ERC

A német versenyző érthetően csalódott volt: “Nem hittem volna, hogy így fog eldőlni a bajnokság, sajnos nem vehetünk részt a Korzika Rallyn. Gratulálok Lappinak!”

Finn kollégája sem örül, hogy így lett bajnok: “Sajnálom Seppet. Nagy csatára készültünk vele az Eb címért. A Korzika Rallyra koncentrálunk még, csak utána jöhet az ünneplés.”

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
5. Auto Show Slovakiaring 2014 előzetes
Close