Lappi az idei Európa-bajnok

AUTO - ERC VALAIS RALLY 2014 Lappi lett az ERC idei bajnoka miután a Korzika Rally előtti teszten Wiegand autója kigyulladt, így nem indul a versenyen és ezzel eldőlt az Eb cím is.

Sepp Wiegandnak már inkább csak elméleti esélye volt a 2014-es rally Európa-bajnoki cím megszerzésére, mivel Esapekka Lappinak mindössze 5 pont is elég lett volna a bajnoki címhez.

A bajnoki cím azonban már a Korzika Rally előtt eldőlt végül. Wiegand autója a verseny előtti teszten kigyulladt és így nem tud rajthoz állni a francia versenyen. Ezzel Lappi lett a 2014-es ERC bajnok.

Fotó: FIA ERC

A német versenyző érthetően csalódott volt: “Nem hittem volna, hogy így fog eldőlni a bajnokság, sajnos nem vehetünk részt a Korzika Rallyn. Gratulálok Lappinak!”

Finn kollégája sem örül, hogy így lett bajnok: “Sajnálom Seppet. Nagy csatára készültünk vele az Eb címért. A Korzika Rallyra koncentrálunk még, csak utána jöhet az ünneplés.”

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
332
 Photos
703
 Followers
403
 Following
Happy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogram
Ezt olvastad már?
5. Auto Show Slovakiaring 2014 előzetes
Close