Lappi az idei Európa-bajnok

AUTO - ERC VALAIS RALLY 2014 Lappi lett az ERC idei bajnoka miután a Korzika Rally előtti teszten Wiegand autója kigyulladt, így nem indul a versenyen és ezzel eldőlt az Eb cím is.

Sepp Wiegandnak már inkább csak elméleti esélye volt a 2014-es rally Európa-bajnoki cím megszerzésére, mivel Esapekka Lappinak mindössze 5 pont is elég lett volna a bajnoki címhez.

A bajnoki cím azonban már a Korzika Rally előtt eldőlt végül. Wiegand autója a verseny előtti teszten kigyulladt és így nem tud rajthoz állni a francia versenyen. Ezzel Lappi lett a 2014-es ERC bajnok.

Fotó: FIA ERC

A német versenyző érthetően csalódott volt: “Nem hittem volna, hogy így fog eldőlni a bajnokság, sajnos nem vehetünk részt a Korzika Rallyn. Gratulálok Lappinak!”

Finn kollégája sem örül, hogy így lett bajnok: “Sajnálom Seppet. Nagy csatára készültünk vele az Eb címért. A Korzika Rallyra koncentrálunk még, csak utána jöhet az ünneplés.”

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
359
 Photos
707
 Followers
397
 Following
HunGarian Baja 2017

#rallyraid #fordf150 #motorsport #canon #4x4 #ford #hungarianbaja #canon700d #offroad #fordperformance #canonhun #crosscountryrally #fordracing #martinprokop #canonshot #fiaworldcup #fordnation #motorsportphotography #fordsofinstagram #hungarianbaja2017 #prokop #rallyfanshu #fordfamilyWRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshu
Ezt olvastad már?
5. Auto Show Slovakiaring 2014 előzetes
Close