Kuti Péter: „Óvatosan kezdtünk, majd folyamatosan gyorsultunk”

vincze-kuti-mecsek-2014A Vincze Ferenc-Kuti Péter páros, a hétvégi 48. Mecsek Rallyen az előkelő 6. helyen végzett, berobbanva az élmezőnybe. A navigátorral beszélgettem.

-Új autóval, új csapattal vágtatok neki a  48. Mecsek Rallyenak. Pontosan miért?
-Az elérhető legjobb autóval szerettünk volna indulni, úgy éreztük ez lesz a legjobb választás. Nem bántuk meg, nagyon tetszett a kocsi mozgása, teljesítménye, futóműve és a csapat hozzáállása. Ez eddig a legjobb versenyautó, amiben valaha navigáltam.

-Nagyot mentetek szombaton és a 20. helyről feljöttetek a 6. helyre. Hogy láttad Te belülről?
-Sajnos az első nap teljes balszerencse és rossz döntések sorozata volt, nagyon reméltük, hogy a második versenynapon meg tudjuk mutatni mi az igazi tempónk. Szombaton minden a terv szerint ment, óvatosan kezdtünk, majd folyamatosan gyorsultunk. Az utolsó három szakaszt elég jónak éreztem, de szerintem további tapasztalatokkal még gyorsítható a tempó.

vincze-kuti-mecsek-2014

-Az utolsó gyorsasági előtt hittetek benne, hogy meg tudjátok fogni Hideg Krisztiánt?
– Reméltük! 🙂 Nagy izgalommal néztük a táblát a gyors végén.
(Az utolsó gyorsasági előtt 4,5 mp-vel voltak Hidegék mögött, a gyors után 1,3 mp-vel előttük-a szerk.)

-Korábban nem sokat versenyeztetek sötétben. Az éjszakai szakaszokkal mennyire sikerült megbarátkozni?
-Van még mit tanulni a sötétről! 🙂 Itinernek volt néhány része, amit lámpafénynél nehéz volt elolvasni, guminyomásmérőből mindenképpen világítósat kell használni stb. Volt néhány dolog, amire nem is gondoltam volna előtte. Feri szerintem jól kezelte a helyzetet!

-Idén még láthatunk benneteket valahol?
-Szilveszter Rallyn mindenképpen menni szeretnénk. Ezen kívül valamilyen sprintverseny van tervben, azonban a Waldviertel Rally nincs.

-Jövő évre már vannak terveitek?
– Jövőre jó lenne teljes szezont futni! 🙂

-Köszönöm az interjút és további sok sikert!

Lájkold a Vincze Motorsport oldalát a Facebookon!

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
703
 Followers
407
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
5. Alexovics Kupa képek és videó
Close