Kubica zárta az élen a Jänner Rally első napját

AUTO - ERC JANNER RALLY 20142014-ben is a Jänner Rallyval vette kezdetét a rally Európa-bajnokság, ahol egy eseménydús napon van túl a mezőny.

Pénteken, a kvalifikációs szakaszon Robret  Kubica volt a leggyorsabb a Forddal.
Szombaton azonban honfitársa Kajetanowicz kezdett a legjobban és az első két szakaszt meg is nyerte. A második gyors után Kubica megelőzte az összetettben Baumschlagert, aki váltó gondokkal küzdött.  Pech pedig tartotta a 3. helyet a Minivel az első szerviz előtt.
A magyarok közül ekkor Csucsuék a 15., Hadikék a 16., míg ifj. Érdiék a 18. helyen álltak. A Bessenyey Zoltán-Nyirfás ’Yulianna’ kettős az ERC 2WD címvédőjeként érkezett a versenyre. Zoli szerint a címet nehezebb lesz megvédeni, mint megszerezni volt. Címvédőhöz méltó tempóban kezdtek mivel az első szakaszt megnyerték és a szerviz előtt az élről várták a folytatást.  Azonban a folytatás nem sikerült ilyen jóra, mivel a 4. szakaszon technikai hiba miatt félre kellett állniuk. A következő szakaszon Csucsuék megforogtak, míg Hadik Andrisék váltó hiba miatt kiálltak. A délutáni kör után Csucsu a 16., míg ifj. Érdi a 18. helyen állt.

AUTO - ERC JANNER RALLY 2014

Fotó: www.fiaerc.com

Közben a 4. szakaszon Baumschlager ugrott az élre, míg Kubica visszacsúszott a negyedik helyre. A hatodik szakaszon Kajetanowicz is a verseny feladására kényszerült. A nyolcadik szakasz után Pech állt az élre, megelőzve Kubicát, míg Baumschlager visszacsúszott a 3. helyre. Ezt a szakaszt Csucsuék technikai hiba miatt lassan teljesítették.
A napi utolsó szakaszon Kubica rálépett a gázra és megnyerte a szakaszt, amivel az összetettben is átvette a vezetést.  Legjobb magyarként az ifj. Érdi Tibor-Zsiros Gábor duó zárt, ők a 12. helyen (Szériaautó kupa 4. hely) fejezték be a napot. Csucsuék végül a 20. helyen (Szériaautó kupa 8. hely) értek be.
A kétkerekes kupában Böhm zárta az élen a napot.  A Klausz-Kecskeméti páros a 7. helyen ért be.

A 31. Int. Jänner Rally állása az első nap után:
1. Kubica
2. Pech +6.4
3. Baumschlager +20.9

12. ifj. Érdi +7:52.9
20. Csucsu
27. Klausz

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
359
 Photos
707
 Followers
397
 Following
HunGarian Baja 2017

#rallyraid #fordf150 #motorsport #canon #4x4 #ford #hungarianbaja #canon700d #offroad #fordperformance #canonhun #crosscountryrally #fordracing #martinprokop #canonshot #fiaworldcup #fordnation #motorsportphotography #fordsofinstagram #hungarianbaja2017 #prokop #rallyfanshu #fordfamilyWRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshu
Ezt olvastad már?
Szalayék újabb második helye az Afrcia Racen
Close