Főoldal / Rallycross / Kristoffersson megnyerte hazai versenyét, Kárai Tamás pontszerző

Kristoffersson megnyerte hazai versenyét, Kárai Tamás pontszerző

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A rallycross világbajnokság és a Supercar Eb svédországi fordulójának az összefoglalója.

A rallycross világbajnokság hatodik fordulóját tartották a hétvégén a svédországi Höljesben.
A címvédő Johan Kristoffersson remek formában kezdte a hétvégét, a négy kvalifikációs futamból hármat megnyerve jutott tovább. Az első elődöntőben rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte honfitársai, Timmy Hansen és Mattias  Ekström jutott tovább. A második elődöntőben Petter Solberg kapta el legjobban a rajtot, a végén mégsem örülhetett, ugyanis megállt alatta a VW és kiesett a norvég versenyző. Andreas Bakkerud nyert, Kevin Hansen és Jerome Grosset-Janin jutott még a döntőbe.

A döntő egyik Hansem számára sem sikerült jól. Kevin Hansen már a második kör elején kiállt. Az első körben a Jokerét letudó Timmy Hansen pedig Ekströmmel ütközött, így ő sem fejezte be a versenyt. Kristoffersson megnyerte a hazai versenyét, Bakkerud  és Esktröm előtt. Ekströmöt a bírák végül a hatodik helyre sorolták vissza sportszerűtlen viselkedése miatt. Így Jerome Grosset-Janinis és csapata a GCKRX is az első dobogóját szerezte a WRX-ben. Kristoffersson az idei hat versenyből ötöt megnyert.

A Supercar Eb-n Kárai Tamásnak a Q4 előtt még volt esélye az elődöntőbe kerülésre. Itt már az első körben meglökték a magyar versenyzőt, aki kicsúszott a pályáról.  Hasonló helyzetben volt a Q2-ben is. Így végül a 16., pontszerző helyen végzett Svédországban Kárai Tamás. Mozer Attila a 21. lett. Lukács “Csucsu” Kornél egy rendkívül balszerencsés hétvégén van túl. Már az első edzés után motort kellett cserélni a VW Poloban. Az új motor a Q1 harmadik körében adta meg magát. Harmadik motort már nem tudtak az autóba rakni, így Csucsu számára ideje korán véget ért a höljesi hétvége.