Kiss Norbi újra nyert a Hungaroringen, Hansen nyert Lohéacban

Kiss Norbi egy első és második helyezést szerzett ma a Hungaroringen. Közben a rallycross világbajnokság francia fordulóján Hansen diadalmaskodott.
Kiss Norbi ma ott folytatta, ahol tegnap abba hagyta. Az időmérőn ismét bő egy másodperccel volt gyorsabb a második helyezettnél. Aki ezúttal Hahn volt, Lacko a harmadik lett.

Az első futam rajtjánál a címvédő jól jött el és megőrizte a vezetést. A második kör után már több mint 2 másodperc volt az előnye Hahnnal szemben. A harmadik körben a sikán után Lacko félreállt és lángok csaptak fel a kamionból. Az oltás és a mentés idejére megszakították a versenyt. A fél órás szünet után Norbi ismét megtartotta a vezetést a rajt után. A harmadik helyre Lacko kiesésével Halm jött fel. A futam végéig nem változott a sorrend, így Kiss Norbi újabb rajt-cél győzelmet aratott.

Kamion EB a Hungaroringen 2015
A szombati képeink megtekintéséhez kattints képre!

A második futamra Lacko szerelői összerakták a kamiont. Kiss Norbi a 8. helyről indult a fordított rajtrács miatt. A rajt után Norbi előbb Hahnnal, majd Lackoval csatázott nagyot. Végül tartani tudta utóbbit. Utána Halmot vadászta le, majd a sikán előtt Hahnt is kifékezte. A következő akit levadászott Lohr volt. Ekkor Vrsecky és Janiec volt előtte. Utóbbit mindketten hamar megelőzték, majd három körrel a vége előtt Vrsecky a második kanyart túl szélesen vette és Norbi ezt ki is használta. Ezzel feljött a második helyre. Az élen álló Albacetét azonban már nem tudta utolérni.

Kiss Norbi így mind a négy hungaroringi versenyt a dobogón fejezte be. Az összetettben Hahn feljött a második helyre, de az ő hátránya is 119 pont, míg a harmadik Lackoé 120.

Közben a rallycross világbajnokság mezőnye Franciaországban versenyzett. A harmadik előfutamban Solberg bizonyult a legjobbnak, míg a negyedikben Kristoffersson. Az első elődöntőben Hansen nyert Ekström és Dubourg előtt. A második elődöntőben Solberg nyert Kristoffersson és Larsson előtt. A döntőben aztán Solberg nem bírt Hansennel, így második lett. Dubourg állhatott a dobogó alsó fokára.
Kárai Tamás az előfutamok alapján a 25. helyen végzett. Szabó Krisztiánnak ezúttal nem sikerült a döntőbe jutás. Az első előfutamban az 5. helyen végzett.