Kiss Norbi futamot nyert, Botka az ERC2 élén

Ma Csehországban két Eb-n is remekeltek a magyarok. A DTM mezőnye egy akció dús futamon van túl Moszkvában. Ezeknek az összefoglalója.
A hungaroringi hétvége előtt a csehországi Mostban versenyez a kamion Eb mezőnye. Kiss Norbi az első futamon a pole pozícióból indulva magabiztosan nyerte meg az első versenyt Hahn és Lacko előtt. A második, fordított rajtrácsos versenyen a nyolcadik helyről indulva negyedik lett. A futamot Vrescky nyerte. Norbi ezzel tovább növelte előnyét, ami már 74 pont.

Szintén Csehországban versenyez a rally Európa-bajnokság mezőnye. A mai első szakaszon Robert Consani hatalmasat esett, szerencsére nem sérültek meg. A szakaszt Kopecky nyerte, aki ezzel az összetettben az élre állt. A mai összes gyorsaságiját a Skoda gyári pilótája nyerte. Így a nap végére több mint fél perc volt az előnye Pechhel szemben. Az első pindulai gyorson Kostka sokat kapott, ezzel a harmadikról az ötödik helyre csúszott vissza. Helyét Kajetanowicz vette át, amit a nap végéig meg is örzött. A 7. szakaszon tovább folytatódót Kostka kálváriája és feladni kényszerült a versenyt.

Az ERC2-ben a Botka-Szeles páros magabiztosan vezet több mint 1 perccel miután az összes szakaszt megnyerték ma. Abszolútban a 13. helyről várják a holnapi hat szakaszt. A 8. szakasz után a Klausz-Kecskeméti páros az ERC3-ban a 12., míg a juniorok között a 10. helyen állt. A Rongits-Hannus duó az abszolút 21., míg a Németh-Szegő egység az 59. helyről várja a folytatást.

A DTM moszkvai első versenyén a címvédő Marco Wittmann idén először indulhatott a pole-ból. Az első körben Molina Blomqvisttal ütközött, a spanyol autójába pedig Vietoris rohant bele. Így a 40 perc+1 körből az első negyed óra a Safety Car mögött telt. Négy körrel később Glock és Ekström ütközött, emiatt a biztonsági autó újra visszatért a pályára. A versenyzőket az utolsó 10 körre engedték szabadon. Ekkor már Wehrlein nagyobb nyomást helyezett az éllovasra. A Mercedeses versenyző ki is fékezte a BMW-st és kis előnyt kiépítve megnyerte a futamot. Ez volt pályafutása harmadik győzelme. Wittmann megőrizte a második helyet, míg Green az utolsó körben vesztette el a harmadik helyet. Oda Spengler állhatott fel miután az utolsó kanyarban megelőzte az Audist.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
708
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
A DTM története

Close