Kiss Norbi futamot nyert, Botka az ERC2 élén

Ma Csehországban két Eb-n is remekeltek a magyarok. A DTM mezőnye egy akció dús futamon van túl Moszkvában. Ezeknek az összefoglalója.
A hungaroringi hétvége előtt a csehországi Mostban versenyez a kamion Eb mezőnye. Kiss Norbi az első futamon a pole pozícióból indulva magabiztosan nyerte meg az első versenyt Hahn és Lacko előtt. A második, fordított rajtrácsos versenyen a nyolcadik helyről indulva negyedik lett. A futamot Vrescky nyerte. Norbi ezzel tovább növelte előnyét, ami már 74 pont.

Szintén Csehországban versenyez a rally Európa-bajnokság mezőnye. A mai első szakaszon Robert Consani hatalmasat esett, szerencsére nem sérültek meg. A szakaszt Kopecky nyerte, aki ezzel az összetettben az élre állt. A mai összes gyorsaságiját a Skoda gyári pilótája nyerte. Így a nap végére több mint fél perc volt az előnye Pechhel szemben. Az első pindulai gyorson Kostka sokat kapott, ezzel a harmadikról az ötödik helyre csúszott vissza. Helyét Kajetanowicz vette át, amit a nap végéig meg is örzött. A 7. szakaszon tovább folytatódót Kostka kálváriája és feladni kényszerült a versenyt.

Az ERC2-ben a Botka-Szeles páros magabiztosan vezet több mint 1 perccel miután az összes szakaszt megnyerték ma. Abszolútban a 13. helyről várják a holnapi hat szakaszt. A 8. szakasz után a Klausz-Kecskeméti páros az ERC3-ban a 12., míg a juniorok között a 10. helyen állt. A Rongits-Hannus duó az abszolút 21., míg a Németh-Szegő egység az 59. helyről várja a folytatást.

A DTM moszkvai első versenyén a címvédő Marco Wittmann idén először indulhatott a pole-ból. Az első körben Molina Blomqvisttal ütközött, a spanyol autójába pedig Vietoris rohant bele. Így a 40 perc+1 körből az első negyed óra a Safety Car mögött telt. Négy körrel később Glock és Ekström ütközött, emiatt a biztonsági autó újra visszatért a pályára. A versenyzőket az utolsó 10 körre engedték szabadon. Ekkor már Wehrlein nagyobb nyomást helyezett az éllovasra. A Mercedeses versenyző ki is fékezte a BMW-st és kis előnyt kiépítve megnyerte a futamot. Ez volt pályafutása harmadik győzelme. Wittmann megőrizte a második helyet, míg Green az utolsó körben vesztette el a harmadik helyet. Oda Spengler állhatott fel miután az utolsó kanyarban megelőzte az Audist.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
292
 Photos
659
 Followers
396
 Following
#rallye #fordfiesta #mikulasrally #rally #ford #motorsport #rallycar #fiesta #mnasz #rallytime #fordsofinstagram #ig_rally #fiestar5 #ilikerally #fordracing #rallyphotography #instaford #rallyfanshu #fordperformance #fordpower #fordfiestar5 #carswithoutlimits #fordnationA fehérvárcsurgói MARB futam elmarad :( #rallye #mitsubishi #motorsport #rally #lancer #powerslide #rallysprint #evolutionsandralliarts #kincsesbanya #rallycar #mitsubishilancer #fehervarcsurgo #rallysport #lancerevo #mnasz #rallying #evoload #rallylife #lancerevolution #rallypassion #mitsubishimotorsports #evo6 #rallyfanshu #ralliart #evospeedKiss Pál Tomi nyerte a Húsvéti Rallycross Parádét!
Részletek: www.rallyfans.hu

#rallycross #motorsport #peugeot208 #rallycrossrx #canon700d 00d #mnasz #peugeot #70300mm #autosport #orechovapoton #peugeotsport #canon #motorsportphotography #tamron70300 #peugeotlife #tamaspalkiss #rallyfanshu #peugeotteam #70300 #peugeotlovers #slovakiaring
Ezt olvastad már?
A DTM története

Close