Kiss Norbi futamot nyert, Botka az ERC2 élén

Ma Csehországban két Eb-n is remekeltek a magyarok. A DTM mezőnye egy akció dús futamon van túl Moszkvában. Ezeknek az összefoglalója.
A hungaroringi hétvége előtt a csehországi Mostban versenyez a kamion Eb mezőnye. Kiss Norbi az első futamon a pole pozícióból indulva magabiztosan nyerte meg az első versenyt Hahn és Lacko előtt. A második, fordított rajtrácsos versenyen a nyolcadik helyről indulva negyedik lett. A futamot Vrescky nyerte. Norbi ezzel tovább növelte előnyét, ami már 74 pont.

Szintén Csehországban versenyez a rally Európa-bajnokság mezőnye. A mai első szakaszon Robert Consani hatalmasat esett, szerencsére nem sérültek meg. A szakaszt Kopecky nyerte, aki ezzel az összetettben az élre állt. A mai összes gyorsaságiját a Skoda gyári pilótája nyerte. Így a nap végére több mint fél perc volt az előnye Pechhel szemben. Az első pindulai gyorson Kostka sokat kapott, ezzel a harmadikról az ötödik helyre csúszott vissza. Helyét Kajetanowicz vette át, amit a nap végéig meg is örzött. A 7. szakaszon tovább folytatódót Kostka kálváriája és feladni kényszerült a versenyt.

Az ERC2-ben a Botka-Szeles páros magabiztosan vezet több mint 1 perccel miután az összes szakaszt megnyerték ma. Abszolútban a 13. helyről várják a holnapi hat szakaszt. A 8. szakasz után a Klausz-Kecskeméti páros az ERC3-ban a 12., míg a juniorok között a 10. helyen állt. A Rongits-Hannus duó az abszolút 21., míg a Németh-Szegő egység az 59. helyről várja a folytatást.

A DTM moszkvai első versenyén a címvédő Marco Wittmann idén először indulhatott a pole-ból. Az első körben Molina Blomqvisttal ütközött, a spanyol autójába pedig Vietoris rohant bele. Így a 40 perc+1 körből az első negyed óra a Safety Car mögött telt. Négy körrel később Glock és Ekström ütközött, emiatt a biztonsági autó újra visszatért a pályára. A versenyzőket az utolsó 10 körre engedték szabadon. Ekkor már Wehrlein nagyobb nyomást helyezett az éllovasra. A Mercedeses versenyző ki is fékezte a BMW-st és kis előnyt kiépítve megnyerte a futamot. Ez volt pályafutása harmadik győzelme. Wittmann megőrizte a második helyet, míg Green az utolsó körben vesztette el a harmadik helyet. Oda Spengler állhatott fel miután az utolsó kanyarban megelőzte az Audist.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
357
 Photos
703
 Followers
407
 Following
Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photosOktóber 7-8. MARB Bajna-Lábatlan

#rallye #lada #motorsport #rally #ba3 #mnasz #rallysprint #vfts #bajna #rallycar #ladaracing #rallysport #vaz #rallying #ladavfts #kordaracing #rallypassion #ladasport #rallylife #autovaz #rallyfanshu
Ezt olvastad már?
A DTM története

Close