Kettős magyar győzelem a Mitropa Kupában

Fotó: Rally Opatija

A 27. Rally Opatija összefoglalója.

Hétvégén rendezték a 27. Rally Opatijat, mely a Horvát Rally Bajnokság második és a Mitropa Kupa harmadik versenye volt.
A 11 szakaszt a szlovén Rok Turk teljesítette a leggyorsabban, megelőzve a horvát Viliam Prodant. A harmadik helyet Kovács Antal és Istovics Gergő szerezte meg. Az abszolút negyedik és a horvát értékelés második helyét szerezte meg Hideg Krisztián és Kerék István. A duó a pénteki két gyors után még az élen állt, de a szombati első szakaszon egy defekt miatt sok időt vesztettek.

Az ötödik-hatodik helyezett a Fogasy Gergely-Berendi Dávid és a Lovász Pál-Kürti Tamás duók lettek. Ezen két páros révén a Mitropa Kupában kettős magyar győzelem született. 11,8 másodpercen múlt, hogy Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely lemaradt a harmadik helyről a Mitropán, és lettek negyedikek (absz. 8.). Kanyik Antal Nyirfás Juliannával az oldalán még befért az első tízbe (absz. 17.). Hoffer Zsolt és Bunkoczi László pedig a 13. helyet szerezte meg (absz. 21). Mindezt úgy, hogy többször is utolérték az előttük rajtoló EVO IX-et.

Tábori Ákos és Nagy Attila az összetett 13. helyen fejezték be a versenyt. Puskádi János és Godor Barna három defektet is begyűjtött, így a 23. pocizóban finiseltek. Merencsics Árpád és Kulcsár Dániel a 45., míg Locher János és Józsa Péter az 57. lett.

“Ma összesen százkét kilométer gyorsasági szakaszt teljesítettünk, a verseny csuszás nélkül gördülékenyen zajlott. A stopper azt mutatta, hogy jó a tempónk, mi is így éreztük belülről.  A végére jutott egy kis izgalom…eltört a váltókarunk, Tamással meg tudtuk javítani, összetákoltuk és kibírta.
Az utolsó szakaszokat így tettük meg, nagyon megfájdult a kezem, de megérte az erőfeszítés hiszen felértünk a Mitropa Kupa második helyére, a versenyt az összetett hatodik helyen zártuk.
A csapat is jól teljesített, hiszen mindkét autónk eredményesen zárta a versenyt.😊 Boldogok és elégedettek vagyunk! – mondta a célban Lovász Pál.

“Nagyon nehéz verseny volt. Új környezet, teljesen egyedi pályák, Attilával is ez volt az első közös versenyünk.
Azt gondolom, hogy nincs okunk panaszra, reális az eredményünk. Az kicsit bosszantó, hogy egybe soroltak minket az R5-ös autókkal így kupa nélkül térünk haza. Jó volt itt versenyezni, egész biztos visszatérünk! ” -értékelte a hétvégét Tábori  Ákos.