Kazár a Kassa Rallyet, Al-Attiyah a HunGarian Bajat nyerte meg

Kassán egy drámai nap után Herczigék bajnokok lettek, míg a HunGarian Bajan Al-Attiyah magabiztosan nyert.
A pénteki szuperspeciál után egy 172 km-s szelektív várt kétszer a HunGarian Baja mezőnyére. Az első szelektíven mindössze 13 másodperccel volt gyorsabb Al-Attiyah Ten Brinkénél. A harmadik Dabrowski már több mint 6 percet kapott. A második szelektíven Al-Attiyah 6 percet javított előző idejéhez képest, a többiek nem tudták a lépést tartani vele, a második Zapletal már több mint 9 perc hátránnyal ért be. A szombati nap után Al-Attiyah, Zapletal és Ten Brinke volt a sorrend. Legjobb magyarként Fazekas Károly a 4. helyen állt, megelőzve Korda Eriket.
Vasárnap az előző napi szelektív várt a még versenyben lévőkre, ezúttal a másik irányba. Ez Ten Brinkenek sikerült a legjobban, ezzel feljött az összetett második helyre. Korda lett a második a szakaszon, ő is előre lépett egyet ezzel és a legjobb magyarként zárta a versenyt. Zapletal a szakaszon és a versenyben is a harmadik lett. Zapletal így 2012 után állhat újra a dobogón a HunGarian Bajan. A 12 versenyből hétszer állt a dobogón a cseh versenyző. Al-Attiyah harmadik győzelmét szerezte a Veszprém környéki pályákon.

A Kassa Rallyn a magyar értékelésben a szombati nap után a Herczig-Bacigal duó vezetett a Hadik-Kertész és Kazár-Ferencz párosok előtt. Így vasárnap a Skodás páros akár a bajnoki címét is bebiztosíthatta volna. Azonban a vasárnapi első szakaszon lecsúsztak az útról. A gyorsaságit be tudták fejezni, de közel 13 perc hátrányt szedtek össze. Hadikék is hasonlóan jártak, ők több mint 3 percet vesztegeltek bent a pályán. Így az ORB-ben Kazár, ifj. Tóth és Spitzmüller volt az első három sorrendje. A következő szakaszon Hadikék már el sem rajtoltak, míg Herczigék megnyerték a gyorsaságit. Az utolsó előtti szakaszon is ők voltak a leggyorsabbak. A power stage pontokból a maximumot hozták el, miután megnyerték a szakaszt. Ezzel a bajnoki címüket is bebiztosították.  Az utolsó előtti szakaszon Velenczeiék közel fél perccel voltak gyorsabbak Spicinél, ezzel feljöttek a dobogó alsó fokára. Spiciék az utolsó szakaszon technikai hiba miatt kiállni kényszerültek. A power stage második helyét Velnczeiék zsebelték be, őket Kazárék követték.
ORB végeredmény: 1. Kazár 2. Ifj. Tóth 3. Velenczei
A versenyt abszolútban Grzyb nyerte a Ford Fiesta WRC-vel. Szintén Fiesta WRC-vel lett harmadik Melicharek. Kazár az utolsó szakaszon jött fel a harmadik helyre, 0,7 mp-vel megelőzve Valouseket.