Kategória dobogós pozícióból várják a magyarok az Acropolis Rally folytatását

Az Acropolis Rally, a WRX és DTM hockenheimi, a Fehérép Kupa, valamint a WTCC és TCR mai történései.
Az Acropolis Rally első napja után kisebb meglepetésre a lett Sirmacis vezet. Előnye mindössze 8 mp Lukyanukkal szemben. Az orosz versenyző 10 mp-s büntetést kapott korai rajtért. Mögöttük Tarabus már jócskán le van maradva. Kajetanowicz már az első gyorson borult, holnap újra versenybe száll.

Ami a magyarokat érinti a Botka Dávid-Szeles Péter kálváriája tovább folytatódik. A tegnapi kvalifikációs szakaszon sem működött tökéletesen a Citroen, így a rajthely választásnál taktikáztak és elsőnek rajtoltak, a mai gyorsokon. Már az első szakaszon gondjuk volt a motorral, sőt a cél előtt két kilométerrel még meg is állt. Végül azonban folytatni tudták és a következő szakaszokon megkezdték a félzárkózást. Azonban az 5. szakaszt már nem tudták teljesíteni. A Ranga Péter-Bán Viktor kettős az abszolút 8., ERC2 2. helyéről várja a holnapi folytatást. Szintén a kategória második helyén végzett a Bessenyey Zoltán-Berendi Dávid egység.

A tereprali Ob bábolnai versenyén továbbra is a lengyel Lukaszewski áll az élen megelőzve Zapletalt és Bialkowskit. A legjobb magyar a 6. helyen álló Fekete Antal.

A rallycross világbajnokság hockenheimi fordulóján ma egy újabb előfutamot tartottak. Ezt Solberg nyerte, megelőzve a DTM-ben is érdekelt Ekströmöt valamint Sebastien Loeböt. Timmy Hansen autója kigyulladt, ami miatt piros zászlóval meg kellett szakítani a futamot. Három előfutam után Ekström, Kristoffersson és Solberg a sorrend.

Hockenheimben a DTM 2016-os szezonja is megkezdődött. Edoardo Mortara a második helyről lerajtolta Nico Mullert és a vezetést végig megtartva nyert. Muller végül harmadik lett, még Robert Wickens is megelőzte. A kanadai a verseny elején Jamie Greennel ütközött, amiből az audis jött ki rosszabbul.

A TCR második spai versenye is felemásra sikeredett a B3 Racingnek. Dusan Borkovic koccant Morbidellivel, így számára ideje korán véget ért a verseny. Tassi Attila autóját a tegnapi baleset után megcsinálta a csapat. A 16 éves versenyző a verseny elején még a 6. helyen haladt, de aztán miközben Hezemanssal és Kajaiaval küzdött utóbbi meglökte őt. Mire visszatért a kavicságyból több pozíciót is vesztett. Később egy áthajtásos büntetést is kapott pályaelhagyás miatt. A csapat harmadik autójával Homola a 4. lett. Három VW Golf végzett az élen Vernay, Comini és Buri sorrendben.

A WTCC marokkói időmérőjén a Honda szerezte meg az első három helyet Huff, Michelisz Norbi és Monteiro sorrendben. Ficza Feri nem tudott részt venni az időmérőn az autó technikai hibája miatt. A nyitó versenyen az ismét beugró James Thompson indulhat a poleból. A MAC3-on ismét Citroen győzelem született. A hondások közül ezúttal is Michelisz Norbi kapta el legjobban a rajtot, de nekiütközött a falnak és defektet kapott. Csapattársai megelőzték, de mivel az utolsó autó beérkezése számít utolsó lett a Honda.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
322
 Photos
685
 Followers
405
 Following
Két hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtmTCR Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#tcr #hondacivic #hungaroring #canonhun #tcrinternationalseries #m1ra #motorsport #touringcar #canonphotos #michelisz #civic #autorennen #hellenergy #canoneos #thepowerofdreams #motorsportphotography #rallyfanshu #hondaracing #mogyorod #hondalover #michelisznorbi #hondanation
Ezt olvastad már?
Népes kategóriában kell Turán Friciéknek bizonyítaniuk Portugáliában

Close