Karizs Péter: Szeretnénk megtanulni az új autót

Karizs Péterrel beszélgettem a tavalyi évükről, valamint szóba került az idei szezon, ahol már egy új autóval fognak versenyezni.

A Bognár Gergely-Karizs Péter kettős tavaly sikeres évet zárt a MARB Nyugati régiójában a Suzuki Swifttel. Idén már egy új autóval állnak oda a rajtvonalhoz.

-Hogy alakult számotokra a tavalyi év?
-Szponzorainknak és családunk támogatásának köszönhetően sikerült elérni kitűzött céljainkat: a nyugati régióban megnyertük a 3-as kategóriát, továbbá az Fp1 kupát. A megtett versenykilométereknek köszönhetően sikerült rengeteget tanulnunk, egymással és az autóval egy jó csapatot tudtunk alkotni.

-Ha választani kéne, hogy melyik volt a legjobb verseny melyiket választanád és miért?
-A Rába-ringen zajló Metabond Rally és az Oroszlány Rally állt a szívünkhöz a legközelebb! Mindkét pályát nagyon szeretjük és a ringen győzni is tudtunk! Az év végi Bajna-Lábatlani gyorsot is nagyon kedveljük, személy szerint életem első rallys élménye szorosan fűz hozzá. Tavaly itt már taktikusan, az előnyünket beosztva a célba érkezést tűztük ki célul. A dolog pikantériáját az is adta, hogy a versenyt megelőzően a Suzukinkat lefoglalózták.

 

-Számotokra az idén új fejezet kezdődik, hiszen a Suzukit lecserélitek egy új autóra. Mit lehet tudni az új autóról?
-Februárban vásároltunk egy eredetileg cseh építésű Honda Civic Vti-t. Az autó a szlovák bajnokságban szerzett szép eredményeket. Imádtuk a Suzukit, viszont a Honda egy jóval komolyabb autónak tűnik már az első méterek után is!

-Mik a célkitűzések a 2017-es szezonra?
-Szeretnénk megtanulni az új autót, az új gumikat és nagyobb kockázat bevállalása nélkül minél több versenykilométert szeretnénk megtenni.


-Ki segít az új autó minél jobb megismerésében nektek?
-Radó Pisti barátunk sok hasznos tanáccsal látott el minket a teszt folyamán, amit ezúton is szeretnénk megköszönni neki!

-Hogy sikerült a februári rally edzés?
-A tököli edzés alatt rengeteget tanultunk és sikerült megismerkedni az autóval. Nagyon hosszú út vár még ránk, melyen a fokozatosság elvét szeretnénk betartani.

Köszönjük a támogatást: Attalus Security Kft., 0-24 Automata Diszkont Benzinkút, E-kart Ring, Fenesi Autóüveg, Honda Flick Kft., Marcus Security Kft., Murafém Kft., Nyergesi Fivérek Kft., Tempolux Busz Kft.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
343
 Photos
705
 Followers
406
 Following
Metabond Rally&Tuning Day 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#rallye #bmwm3 #rabaring #rally #bmw #motorsport #rallycar #mpower #canon #rallying #bmw❤️ #powerslide #rallysport #m3  #canon700d #rallypassion #bmwnation #sideways #canoneos #rallyfanshu #bmwmotorsport #canonhun #rallylife #bmwgram #canon_photosÚjabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotos
Ezt olvastad már?
Hét magyar páros Horvátországban a Rally Kumrovecen

Close