Janika nyerte a Kassa Rallyt az ORB-ben

Hatalmas csatákat hozott a mai nap a dobogós helyekért.

 

Reggel Janika kezdett a legjobban, Kazár több mint 17 másodpercet kapott, ezzel visszacsúszott az ORB-ben a második helyre. A következő gyorson a miskolci versenyző visszavette a vezetést, de sokáig nem örülhetett neki, mert Janika visszavágott. Az első körben Janika kettő, Vincze Ferenc és Velenczei Ádám egy-egy rész sikernek örülhettek. Így a szerviz előtt Janika vezetett Kazár előtt 5,2 másodperccel. Míg Vincze Ferenc lemaradása 14,7 mp volt a vezető peugeotos pároshoz képest.

A második körben Kazár nyerte az első gyorsaságit, Vincze Ferenc és Janika előtt. A regetai pályán Janika-Kazár-Vincze volt az első három sorrendje. Így az utolsó 8,2 km-es szakasz előtt Janikának 5,7 mp előnye volt Kazár előtt és 19,0 mp Vincze előtt. Az utolsó gyorsaságin a mitsubishis versenyzők teljesítettek a legjobban. Velenczei Ádám nyerte a szakaszt és a versenyt a 4. helyen fejezte be. Vincze Ferenc a második, míg Osváth Péter a harmadik legjobb idővel abszolválta a pályát. Janika a győztestől 16,5 mp-t kapott, de az előnyéből így is megmaradt 2,9 mp, így idei első győzelmét aratta a Peugeot Total Hungária Rally Team versenyzője. Mivel Kazár Miklós még Janikánál is többet, 25,1 mp-t kapott a miskolci versenyző végül harmadik lett 14,3 mp hátránnyal. A dobogó második fokát Vincze Ferenc szerezte meg.

Az abszolútban a szombati nap után még vezető Valausek ma már az első gyors előtt kiállt. Ekkor Janika állt az élre, de a következő szakaszon Melicharek átvette a vezetést, amit a végéig meg is tartott a Ford Fiesta RS WRC pilótája. Janika lett a második, míg Vincze a harmadik. Grzyb hatalmasat esett, de mindketten jól vannak.

A Kassa Rallye nem hivatalos végeredménye (ORB):
1. ifj. Tóth János / Szőke Tamás Peugeot 208 T16 R5 1:21:24.6
2. Vincze Ferenc / Kuti Péter Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +2.9
3. Kazár Miklós / Ferencz Ramón Ford Fiesta R5 +14.3
4. Velenczei Ádám / Farnadi Ágnes Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +31.0
5. Trencsényi József / Verba Gábor Ford Fiesta R5 +1:24.1
6. ifj. Kiss László / Kissné Varga Zsuzsanna Ford Fiesta R5 +2:31.2
7. Kovács Antal / Istovics Gergő Ford Fiesta R5 +3:05.8
8. Lencse Zoltán / Hofbauer Tamás Ford Fiesta R5 +3:13.5
9. Rongits Attila / Hannus László Mitsubishi Lancer Evo IX +3:34.9
10. Lovász Pál / Kürti Tamás Mitsubishi Lancer Evo IX +3:46.6

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
684
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Így látták a versenyzők a Bányásznapi Oroszlány Rallyet – 2. rész

Close